19
Mayıs
2024
Pazar
KÜRTÜN - GÜMÜŞHANE

Kürtün KÜSSAN sıfır bedelle satışa çıkarıldı

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'ndeki Kürtün Silah Fabrikası'nın borcuna karşılık "sıfır" bedelle satışa çıkarıldığı bildirildi.
Gümüşhane Valiliği, Kürtün İlçesi'nde 12 yıl önce kurulan Kürtün Silah Fabrikası'nın (KÜSSAN) 510 milyar 545 milyon liralık borcuna karşılık, 8 Haziran'da 'sıfır' bedelle satışa çıkarılmasına karar verdi. Gümüşhane İl Özel İdare Müdürü Salih Baldız'dan alınan bilgiye göre Maliye, SSK, TEDAŞ, KOSGEB ve piyasaya 510 milyar 545 milyon lira borcu olan KÜSSAN, 8 Haziran'da İl Özel İdare Müdürlüğü binasında yapılacak ihale ile satılacak.
İl Özel İdare Müdürü Baldız konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Fabrikada çalışan 33 personelimize son olarak kalan 18 milyar liralık ücret ve kıdem tazminatlarını ödedik. 599 bin 999 hisse adedi bulunan fabrikanın yüzde 89.78'si İl Özel İdare Müdürlüğü'ne, geri kalan hisseler ise Kürtün İlçesi ve Özkürtün Beldesi Belediyelerine aittir. Bu belediyelerimizin meclislerince kendilerine ait hisselerin satışı için Daimi Encümen'imize tam yetki verilmiştir. 8 Haziran tarihinde Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'nun başkanlığında saat 14.00'te yapılacak ihalede Daimi Encümen'imizce fabrikanın en fazla bedel verene satışı gerçekleştirilecektir."
Müdür Baldız, fabrikanın 3 bin metrekarelik arsası ve içerisinde bulunan tüm makineleri ile satılacağını da sözlerine ekledi
GÜMÜŞHANE - İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2004 Çarşamba 23:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?