20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜRTÜN - GÜMÜŞHANE

Kürtün'de 18 derslik okul törenle açıldı

80. Yıl İlköğretim Okulu’nun hizmete açılması münasebetiyle okulda bir tören düzenlendi. Törene, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Vali Yardımcısı İbrahim Sevimli, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yusuf Karabıçak, Emniyet Müdürü Ali Tom, Kürtün Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, Kürtün Belediye Başkanı Aslan Kılıç, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra bir konuşma yapan Gümüşhane Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Taş, okulun 2002 yılında 460 milyar liraya ihale edildiğini belirterek, "12 derslikli planlanan okulumuz gelecek yıllardaki ihtiyaç göz önüne alınarak bir kat daha ilave edilerek 18 derslikli olarak tamamladı. Bu yıl ise tüm eksikler tamamlanarak modern bir ilköğretim okulu haline getirildi" dedi

Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Taş ise, Kürtün İlçesi’ndeki ilköğretim okullarının yüzde yüz kapasite ile hizmet vermesi gerektiğini ifade ederek, "Bu gün resmen hizmete açtığımız okulumuza pansiyon yapılması, 2004 yılı yatırım programına alınmış, ancak ödeneksizlik nedeniyle bu yatırım gerçekleştirilememiştir. Kürtün Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çabaları ile pansiyon için arsa temin edildi. Özkürtün Beldesi Yeni Cami Yaptırma Derneği de 250 kız ve erkek öğrenci kapasiteli pansiyon binamızın kaba inşaatını yapmayı üstlendi." diye konuştu.

Kürtün Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, 195 öğrencisi bulunan okulda sekiz sınıfın boş olduğunu söyledi. Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz ise, yaptığı konuşmada, hayır amaçlı kurulmuş bir derneğin ilim irfana giden yolda sağladığı katkının takdire şayan olduğunu vurguladı. Dalmaz, "Bu, örnek bir davranıştır. Devlet-vatandaş işbirliğiyle çok şeyleri başarabileceğimizin kanıtıdır. Kürtün İlçesi’nde ulaşım zor, geçim zor, eğitim zor. Bu zorlukları birlikte aşıp güzellikleri hep birlikte yaşayacağız. Her kurum kendi potansiyelini en üst seviyede değerlendirmek zorundadır. Ben buradan tüm öğretmen arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum; en büyük görev sizlere düşmektedir. Sizlerden fedakarlık istiyorum. Bu gün burada okullarının açılma sevincini yaşayan çocuklarımız yarın karşımıza bir doktor, kaymakam, ya da vali olarak çıkacaklardır. O zaman fedakarlığınızın en büyük ödülünü sizler almış olacaksınız" şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra okulun açılış kurdelesini beraberindekilerle birlikte kesen Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, okulda incelemelerde bulundu. Vali Dalmaz, daha sonra Özkürtün Cami Yaptırma Derneği tarafından yaptırılacak olan 250 öğrenci kapasiteli pansiyon binasının temelini atarak ’hayırlı olsun’ dedi. Vali Dalmaz, Özkürtün Cami Yaptırma Derneği Başkanı Ömer Topkara’ya da bir takdirname verdi.

Temeli atılan pansiyonda 125 kız, 125 de erkek olmak üzere toplam 250 öğrenci barınacak. Pansiyonun, Özkürtün Cami Yaptırma Derneği’nin heyelan sebebiyle istimlak edilen ve halen kullanılmakta olan Özkürtün Camii’nin kamulaştırma parasıyla yapılacağı öğrenildi.

iha-kürtün
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 14:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?