19
Mayıs
2024
Pazar
KÜRTÜN - GÜMÜŞHANE

Kürtün'de seçime kar engeli

29 Mart Pazar günü yapılacak olan mahalli seçimlere saatler kala Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı 6 köyde hava koşulları nedeniyle oy verme işlemi ilçe ve belde merkezine alındı.
 

Kürtün İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı karar gereği, yol açma çalışmaları tamamlanamayan Tilkicek, Aktaş, Sapmaz, Beytarla, Yukarı Karadere ve Damlı köylerinin yüksek olması ve karla kaplı olması nedeniyle bu köylerin sandıkları Kürtün ilçe merkezindeki okullar ve Özkürtün beldesindeki Özel İdare Bakımevi'nde toplanacak.
 

Kürtün İlçe Özel İdaresi'nin daha önce yaptığı başvuruyu kabul etmeyen İlçe Seçim Kurulu, daha sonra görüntü ve fotoğrafla tekrar yapılan itirazı bu sefer kabul etti.
Özel İdare'nin son yaptığı itirazda 9 gün süren yol açma çalışmalarına rağmen, yer yer 4 metreyi bulan kar birikintileri nedeniyle çalışmaların seçim gününe kadar yetişmeyeceği bilgisini değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, kış aylarında kimsenin yaşamadığı fakat 323 seçmenin kayıtlı olduğu 6 köyde oy verme işlemlerinin ilçe ve belde merkezlerinde yapılmasını kararlaştırdı.
Seçim Kurulu 24 Mart'ta yaptığı toplantıda, Damlı köyüne kurulacak 1027 sayılı sandığın Özkürtün Beldesi Özel İdare Bakımevi'ne, Aktaş köyü 1018 sayılı sandık ile Beytarla köyü bin 1024 sayılı sandıklarının Kürtün ilçesi Merkez Anaokulu binasına, Yukarı Karadere köyü 1058 sayılı sandık, Tilkicek köyü 1052 sayılı sandık ve Sapmaz köyü 1044 sayılı sandıkların ise Kürtün ilçesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na kurulmasına karar verdi.
Kararın Özkürtün beldesi ve Kürtün ilçesinde seçim günü saat 16.00'ya kadar belediye hoparlör sisteminden sürekli anons edilmesi konusunda belediye başkanlıklarına yazı yazıldı.


Öte yandan kış aylarında kimsenin yaşamadığı köylerden Tilkicek köyünde 33, Beytarla köyünde 77, Yukarı Karadere köyünde 42, Aktaş köyünde 10, Sapmaz köyünde 101 ve Damlı köyünde 60 seçmenin kayıtlı olduğu öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 17:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?