19
Mayıs
2024
Pazar
KÜRTÜN - GÜMÜŞHANE

Kürtün'de 'trafik canavarı'nı protesto

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'nde "Trafik Haftası" doayısıyla öğrencilerin katılımıyla bir yürüyüş düzenlendi.
İlçeye bağlı 3 bin 400 nüfuslu Özkürtün Beldesi'nde İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği ve 400 öğrencinin okul bandoları eşliğinde katıldığı bir yürüyüş düzenledi. Ellerinde taşıdıkları pankartlarla trafik canavarını protesto eden öğrencilerin yürüyüşlerine Kürtün Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, Özkürtün Beldesi Belediye Başkanı Yakup Turgut, kurum amirleri, güvenlik güçleri ve vatandaşlar da eşlik etti.
Kürtün Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, öğrencilerin anlamlı yürüyüşüne tüm kurum amirleriyle birlikte katılmaktan ve trafik terörünü lanetlemekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Yılda binlerce insanımızı trafik terörüne kurban veriyor. Milli servetimize milyarlarca dolar zarar veren bu teröre dur demek için hep birlikte bir bayram havası içerisinde ama trafik terörünü lanetleyerek yürüdük" dedi.
Özkürtün Beldesi Belediye Başkanı Yakup Turgut da "Böyle bir yürüyüşün benim beldemde yapılmasından çok büyük bir mutluluk ve onur duydum. Trafik terörünü lanetleme yürüyüşüne katılan başta kaymakamımıza ve tüm kurum amirlerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yürüyüşe katılan öğrenciler de trafik kurallarına herkesin uyması gerektiğini söyledi.
GÜMÜŞHANE - İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 23:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?