25
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜRTÜN - GÜMÜŞHANE

Kürtün'deki okullara kalite ödülü

GÜMÜŞHANE’NİN EN İYİ OKULU ULUKÖY YİBO

Gümüşhane’de Milli Eğitim Müdürlüğü Toplam Kalite Yönetimi (TKY) birimi tarafından 2 dalda verilen ödüllerin tamamımı Kürtün ilçesindeki okullar aldı.

Toplam Kalite yönetimi ile ilgili her yıl toplam kalite ekibi ödülü ile yılın toplam kalite okulunun seçildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Kürtün ilçesinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim okulunun toplam kalite ekibi, Uluköy YİBO’nun ise toplam kalite okulu seçildiğini söyledi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada 11 farklı kritere göre bu okulların seçildiğini ifade eden Yıldırım, bir okulun TKY kapsamına girebilmesi için 3 yıl boyunca ilgili komisyonun okulda yapılan çalışmaları incelediğini belirtti.

Makam odasında TKY’den sorumlu şube müdürü Altan Ekmen’le birlikte Kürtün Uluköy YİBO müdürü Orhan Köse’yi kabul eden Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, okul müdürünün yaptığı çalışmalarla ilgili dosyasını inceledi. Uluköy YİBO’nun son 2-2,5 yılda çok büyük gelişme gösterdiğini ifade eden Yıldırım, dosyanın Ankara’ya gönderileceğini ve Türkiye genelinde yapılacak olan TKY değerlendirmesine il birincisi olarak katılacağını söyledi.

Yıldırım şöyle konuştu: “Bulunduğumuz yıldan 3 yıl geriye giderek okullardaki yönetim, eğitimle, derslikler ve diğer kategorilerle ilgili yapılan çalışma ve gelişmeler belli kriterler dikkate alınarak TKY yönetim ekibi tarafından incelendi. İlçelerden de birer temsilcinin bulunduğu ekibimiz ilgili şube müdürümüzün başkanlığında toplanarak bu kriterlere uyan okulları tek tek inceliyorlar. Bu yıl yapılan inceleme sonucunda Kürtün YİBO okul dalında birinci oldu. Bunlar daha sonra Ankara’ya gönderilerek, burada ülke bazında incelenecekler. Gelişmelere bakılarak yılın en başarılı toplam kalite okulu olarak o yarışmaya katılacak.”

Uluköy YİBO’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım, öğrencilerin artık derslerini branş sınıflarında gördüklerini belirterek, “Örneğin Matematik dersinde öğrenciler kitaplarını defterlerini alarak matematik dersliğine gidiyorlar. Aynı şekilde Türkçe dersleri için de alt katı kütüphane olan bir branş sınıfı oluşturuldu ve öğrenciler burada öğrenim görüyorlar. Okuldaki bütün dersliklerimizde projeksiyon cihazı ve perdeleri var. Öğretmen derslerle ilgili hazırlıklarını yaptıktan sonra sunum şeklinde dersler işleniyor. Bu okulumuzun yatılı olması ve çocuklarımızın büyük çoğunluğunun zamanlarının okulda geçmesi nedeniyle birde kapalı spor salonu yaptık. Okul bahçesinde de çeşitli jimnastik ve spor aletleri var. Çocuklarımız sporlarını burada da yapabiliyorlar. Yatakhaneleri çok düzenli hale getirildi. Eski klasik yatakhane tipinden daha modern yatakhaneye geçildi. Burada çocuklar daha insani bir ortamda, daha güzel bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar. Yemek kaliteleri gayet yüksek, üç çeşit yemek veriyoruz.” dedi.

Bu tür yarışmaların neticesinde diğer okulların ve kurumların da kendilerine çeki düzen verdiklerini ifade eden Yıldırım, Şubat ayının ikinci haftasında bütün okul müdürlerinin ve toplam kaliteden sorumlu müdür yardımcılarının katılımı ile bir toplantı yaparak, kalite dalında birinci olan okulların çalışmalarının sergileneceğini ifade etti. Yıldırım, böylelikle diğer okulların da yapılan çalışmaları görerek hem örnek olacağını hemde “Biz okulumuzun kalitesini arttırabilmek için neler yapabiliriz?” şeklinde düşünmelerine sebep olacağını söyledi.

 

GÜMÜŞHANE’NİN EN İYİ OKULU ULUKÖY YİBO
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 16:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?