26
Mayıs
2024
Pazar
KÜRTÜN - GÜMÜŞHANE

Kürtün'e Yüksekokul

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, 2009-2010 eğitim öğretim yılında üniversite bünyesindeki muhtelif bölümlere 2 bin 245 yeni öğrencinin alınacağını belirtti.


Önümüzdeki yıl yeni açılan bölümlere bin 20, mevcut bölümlere de bin 225 öğrenci olmak üzere toplam 2 bin 245 yeni öğrencinin Gümüşhane’ye geleceğini belirten Günaydın, toplamda 4 bin 878 olacağını ve bunun her yıl artacağını belirterek, “Mümkün olduğunca devletten aldığımız bütün imkanları hızla değerlendirme yoluna gidiyoruz.” dedi.


ŞİRAN VE KELKİT’TE YÜKSEKOKUL VARDI, KÖSE, TORUL VE KÜRTÜN İLÇELERİNE DE KURULDU
Son kurulan üniversiteler arasında hızlı büyümesi ile dikkatleri çeken Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde Gümüşhane’nin tüm ilçelerine yüksekokul açılması için Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’na müracaat ettiklerini ve kabul edildiğini ifade eden Günaydın, Şiran ve Kelkit’te daha önce kurulan yüksekokulların yanı sıra bu yıl Torul, Köse ve Kürtün yüksekokullarının da resmen kurulduğunu söyledi. İlçelere yeni açılan yüksekokulların her birine 5’er bölüm açıldığını belirten Rektör Günaydın, “Kürtün Meslek Yüksekokulunda; Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım Programı, Elektrik programı, Tesisat Teknolojisi programı, Su Ürünleri programı ve Muhasebe programı açıldı. Torul Meslek Yüksek Okulunda; Gıda Kontrolörü ve Analizi programı, Gıda Teknolojisi programı, Bilgisayar Programlama programı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı ile Muhasebe programları açıldı. Köse Meslek Yüksekokulunda ise Lojistik programı, Süt Teknolojisi programı, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi programı, Tarım Ürünlerinin Muhafazası ve Depolanması programı ile Muhasebe programı açıldı.” dedi. İlçelerde açılan yüksekokulların yasal süreçlerinin tamamlandığını belirten Günaydın, bundan sonraki süreçte buraların fiziki mekanlarının tamamlanması, lojman - yurt ihtiyaçlarının giderilmesi ve öğretim üyelerinin alımının ardından tekrar YÖK’e müracaat edilerek öğrenci talebinde bulunulacağını söyledi.
İlçelerde açılan yeni bölümler hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, şöyle konuştu: “Şiran’da biz bu yıl 6 bölüm açmıştık ama sadece Organik Tarım bölümüne öğrenci istedik. YÖK’ten gece ve gündüz olarak istedik ama YÖK gündüzü verdi, geceyi vermedi. Ancak biz ek kontenjanda bunu tekrar deneyeceğiz. Şiran meslek yüksek okuluna iki yardımcı doçent alıyoruz. Onun için geceyi de oraya almaya gayret ediyoruz. Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulunda ise mevcut bölümlerin yanı sıra mevcut olan Organik Tarım bölümüne gece öğrencisi de aldık.”
İlçelerin yanı sıra merkez kampusunda bulunan fakülte ve yüksekokullar hakkında da bilgi veren Günaydın, kampus alanında dört yıllık Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve yine dört yıllık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik yüksek okulu için YÖK’e müracaat ettiklerini ve sonucu beklediklerini söyledi.
Mühendislik Fakültesi bünyesinde ise bu yıl için Makine Mühendisliği bölümüne gece ve gündüz öğrencisi aldıklarını belirten Günaydın, “Mühendislik Fakültesi bünyesinde İnşaat, Jeoloji, Jeodezi ve Fotogrometri bölümlerimiz vardı. Bunlara ilave olarak biz Elektrik Elektronik mühendisliği bölümü, Yazılım Mühendisliği bölümü, Gıda Mühendisliği bölümü, Jeofizik Mühendisliği bölümü, Maden Mühendisliği bölümü ile Biomühendislik bölümlerini açtık. Bunlara da öğretim üyesi alımlarımız devam ediyor. Bu yıl öğrenci alacağımız bölümler ise inşaat, jeodezi ve fotogrometri, jeoloji ve makine mühendisliği bölümlerine gece ve gündüz öğrenci alacağız. Diğerlerine ise öğretim üyesi aldıkça YÖK’e müracaat edeceğiz. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde ise Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü, Maliye bölümü, İnsan Kaynakları Yönetimi bölümlerini açtık. İşletme ve İktisat bölümlerini zaten açmıştık. Bunlara bu yıl gece ve gündüz öğrenci alacağız. İletişim fakültesi bünyesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerini açtık ve gece gündüz öğrenci alıyoruz. Bunun yanı sıra Gazetecilik bölümünü, Radyo Televizyon ve Sinema bölümlerini de açtık.” şeklinde konuştu.


SAĞLIK YÜKSEK OKULUNU SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNE ÇEVİRMEK İSTİYORUZ
Sağlık Yüksek okulunda bu yıl hemşirelik bölümüne öğrenci alacaklarını ifade eden Günaydın, şunları söyledi: “Bunun yanı sıra Ebelik bölümü, Acil yardım ve Afet Yönetimi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü, Sosyal Hizmetler bölümü, Beslenme ve Diyetetik bölümü, Sağlık yönetimi bölümlerini de sağlık yüksek okulu bünyesinde açtık. Buraya hızla öğretim üyesi alıyoruz. Bu sağlık yüksek okulunu sağlık bilimleri fakültesine çevirmeye gayret ediyoruz. Bunun şartlarını yerine getirmeye çalışıyoruz. En az üç bölüm açılacak her bölümde en az üçer yardımcı doçent olması gerekiyor. Onu tamamlamaya çalışıyoruz ve fakülte sayımızı böylece dörde çıkarmak istiyoruz. Sağlık yüksek okulunu sağlık bilimleri fakültesine çevirmek istiyoruz. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okulunda Tıbbi Laboratuar bölümüne gece ve gündüz öğrenci alıyoruz. Acil Yardım’a da talep ettik, onu ek kontenjanda alacağımızı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra oradaki mevcut bölümlere ilave olarak Yaşlı Bakımı programı, Fizyoterapi programını da açtık. Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek yüksek okulumuz var. Orada da üç bölüm açtık. Çocuk Gelişimi programı, Yaşlı Bakımı programı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programları olmak üzere üç bölüm açtık. Burada da öğretim üyesi alınca, fiziki mekan tamamlanınca öğrenci almak için harekete geçeceğiz.”


YENİ AÇILAN BÖLÜMLER MEZUNLARININ HEMEN İŞ BULABİLECEĞİ BÖLÜMLER
Merkez kampüsünde bulunan Gümüşhane Meslek yüksek okulundaki mevcut bölümlerden Elektrik ve İnşaat teknolojisi programlarına bu yıl gece öğrencisi de alacaklarını söyleyen Günaydın, ayrıca Gümüşhane Meslek Yüksek okulu bünyesinde eski ismi turizm otelcilik olan, ağırlama hizmetleri programını, grafik ve tasarım programını ve Mekatronik programlarını da açtıklarını söyledi. Yine Gümüşhane Meslek Yüksek Okulu için YÖK’e teklif ettikleri Adalet programı, yerel yönetimler programı, işçi sağlığı ve iş güvenliği programı, organik tarım programlarının da YÖK genel kurulunda görüşüldüğünü söyledi.
Açtıkları bölümlerin hepsinin mezun olan öğrencinin hemen iş bulabileceği bölümler olduğuna da değinen Günaydın, “Mezun olan öğrencilerin yüzde 80’nin iş bulacağı bölümler. Bazıları yüzde yüz iş bulabiliyor. Tıbbi dökümantasyon, tıbbi laboratuar, işçi sağlığı ve iş güvenliği, organik tarım, adalet, grafik tasarım, yerel yönetimler gibi bölümler mezunlarının hemen iş bulabileceği bölümler.” şeklinde konuştu.


KAMPÜS PEYZAJ PROJESİNİ ÇİZDİRİYORUZ
Kampüs alanı içerisindeki 112 lojmanın ve Mühendislik Fakültesi ikinci etabının ihale edildiğini söyleyen Günaydın, YİBO binasının bakım onarımının da ihale edildiğini ve müteahhit firmanın çalışmalara devam ettiğini belirtti. Lojman yapımı için 400 günlük süre verdiklerini, Mühendislik fakültesinin ikinci etabı için ise 450 gün verdiklerini belirten Günaydın, ayrıca Kampüs peyzajının projesini çizdirdiklerini de ifade etti.


YURT İHTİYACIMIZ VAR
Rektör Günaydın, yeni yapılan Mühendislik Fakültesi binasına 2009-2010 eğitim öğretim yılında taşınacaklarını, Kredi Yurtlar kurumuna ait olan bloğu da bu sayede boşaltacaklarını ve 264 kişilik daha yurt ihtiyacının giderileceğini belirterek, “500 yataklı yurt talebimizi 2010 yatırım programına sokmak için temaslarımız devam ediyor. Hiç yeni bölüm açmasak ta mevcut bölümlerle devam etsek yılda iki binden fazla öğrenci gelecek bu şehre. Bu anlamda Gümüşhaneyi sevenleri, Gümüşhaneli işadamlarını gelip burada imkanlar ölçüsünde bizimle temasa geçerlerse biz gider onları ziyaret ederiz, onure ederiz her şeyi yaparız yeter ki üniversiteye katkı sağlasınlar.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 10:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?