24
Mayıs
2024
Cuma
KÜRTÜN - GÜMÜŞHANE

Uğur okumak istiyor

Kürtün'e bağlı Özkürtün Beldesi’nde yaşayan Uğur Tekin, gazetelerde çıkan "Boyu değil, dili büyüyor" haberi üzerine Kürtün Kaymakamlığı’nca yaklaşık 3 yıldır sürdürülen tedavi sonucu sağlığına kavuşurken şimdi de "okumak istediğini" söyledi.

Özkürtün Beldesi Yenimahalle’de ikamet eden 5 çocuklu Tekin ailesinin en büyük çocuğu olan ve sürekli dili büyüyen fakat boyu kısa kalan 16 yaşındaki Uğur Tekin, 3 yıldır gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşmaya başladı.

Oğlunun yaşına göre boyunun kısa kaldığını söyleyen anne Zeynep Tekin, "Uğur, tam olarak konuşamıyor. Dişleri bitmedi. Yaşı 16 olmasına rağmen boyu uzamadı. Şu anki boyu 1 metre 15 santim. Ancak, tedaviye başlanmasından sonra sağlığında çok büyük düzelmeler oldu. İlkokul evimizin yanında. Çocukları görünce o da okula gitmek, okumak istediğini söylüyor. Okul müdürüyle görüştüm, Uğur’a özel bir eğitim gerekiyormuş. Bunu da burada yaptırmamız mümkün değil" dedi.

Oğlunun sağlığına kavuşması dolayısıyla basın mensuplarına da teşekkür eden anne Zeynep Tekin, "Haber üzerine Kürtün Kaymakamlığı, Uğur’u ambulansla aldırarak Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde muayene ettirdi. Bugüne kadar tüm tedavi giderlerini kaymakamlık karşıladı. Dili küçüldü. Her sabah kahvaltıdan sonra kullandığı bir ilaç var. Bugüne kadar bize yardımlarını esirgemeyen kaymakamlığın hiç değilse Uğur sağlığına tam olarak kavuşuncaya kadar yardımlarını sürdürmesini ve oğlumu okutmalarını istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 14:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?