18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜRTÜN - GÜMÜŞHANE

Vali Dalmaz Kürtün'de

Kürtün İlçesi’ni ziyaret eden Vali Dalmaz, Kürtün Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş’tan ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Vali Dalmaz, daha sonra, geçen Haziran ayında 600 milyar liraya özelleştirilen Kürtün Silah Fabrikası’nda (KÜSSAN) incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fabrikada üretilen Gümüşay Toplu Tabancası’nı inceleyen Gümüşhane Valisi Dalmaz, fabrikada 17 işçinin istihdam edildiğini öğrenince yetkililerden istihdamın artırılmasını istedi. Kürtün Hidroelektrik Santrali’ni ve Torul Baraj İnşaatı’nı ziyaret eden Vali Dalmaz, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bir ay aradan sonra çalışmalara yeniden başlandığını belirten şirket yetkilileri, 160 milyon dolarlık ödeneğin 214 milyon dolara çıkarıldığını söylediler. Yetkililer, ödenek konusunda herhangi bir sıkıntı çekilmediğini belirttiler.

Özkürtün Beldesi’nde beraberindekilerle birlikte Semt Pazarı’nı gezen Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, köy ekmeği satan Ahmet Tozlu isimli köylüden ekmek hakkında bilgi aldı. Köy ekmeğinden tadan Vali Dalmaz’ın, "Gerçekten çok lezzetli ve kaliteli. Satışlar nasıl?" sorusu üzerine Ahmet Tozlu, "Çok iyi Sayın Valim. Buyurun bir tane ikram edeyim" yanıtını verdi. Tozlu’nun sözlerine karşılık Vali Dalmaz, "Hayır, alın teri ve emeğin karşılığı her zaman değerlendirilmelidir. Sen önce tart, kaç lira tutuyorsa parasını al" dedi.

Korumasının ekmek ücretini ödemesini kabul etmeyen Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, cebinden çıkardığı para ile ekmeğin ücretini ödeyerek, "Bu ekmeğin mutlak olarak tanıtımını yapın, sadece kendi semt pazarlarınızda değil, diğer semt pazarlarında da satarak Gümüşhane’de çok kaliteli köy ekmeğinin çıkarıldığını ispat edin" dedi.

iha-kürtün
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 16:09:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?