25
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞİRAN - GÜMÜŞHANE

Alt yapı çalışmaları başladı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde alt ve üst yapı çalışmaları devam ederken yüksek okul binası ve lojmanları da bitme aşamasına geldi.


İlçenin çiçeği burnundaki belediye başkanı Yavuz Altıparmak, kaymakamlıkla ortaklaşa ilçede ilkleri başardı.
Birçok işi yapmanın huzuru içerisinde olduğunu belirten Belediye başkanı Altıparmak “İlçemizde alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları başlatılmış olup Fatih mahallesinde 500 metre, şehit hakan mahallesinde 400 metre, tekke mahallesinde 700 metre, karaca mahallesinde 300 metre olmak üzere toplam 2 bin 700 metre kanalizasyon hattı yapıldı. Bu konuda ileriye dönük çalışmalarımız ağırlıklı olarak devam edecek. Bunun yanında İlçemizde yeni yolların açılması çalışmaları yapıldı. Özellikle Kuzuluk mevkiinde oluşturulmuş bulunan bölgenin yol çalışmaları devam ediyor. Tekke Mahallesinde, İmara açık bütün mahallelerimizde çeşitli yol çalışmalarımız da devam ediyor. Şu ana kadar altyapısı hazır olan 5 bin metre parke yapımı bitmiş, alt yapısı hazır olan yollarda parke döşeme devam etmekteyiz. Bunun yanı sıra yol çalışmaları kapsamında Şiran Anaokulu karşısında Şehit Hakan Mahallesi, Karaca Mahallesi olmak üzere 150 metre istinat duvarı yapılmıştır. İlçemizde ilk kez kanalizasyon projesi İller bankasınca yaptırılmaktadır. Kanalizasyon ve yağmur suyu şebekeleri döşenmesi tamamlandıktan sonra planlı bir şekilde yürüyecek. Hükümet binası karşısında olan önceki yıllarda kaba inşaatı yapılmış olan belediye iş hanı ince işçiliği yapılmakta. Bu binayı ilçemizde ilk defa açılacak olan dershane ve rehabilitasyon Merkezi olarak açılacaktır” dedi.


Belediye ve Kaymakamlık olarak Yüksek okul ve lojmanlarının öğretim yılına yetiştirmek için seferber olduklarını söyleyen Altıparmak “İlçemizde yapımı tamamlanmış olan yüksek okul binasının geriye kalan çevre düzenlemesi, kanalizasyon bahçe duvarının yapımı kaymakamlık ve belediyemiz işbirliği ile hızlı bir şekilde devam etmektedir. 2009–2010 eğitim döneminde hizmete açılmak üzere Şiran’ımızın özlediği yüksek okuluna kavuşması yönünde çalışmalar başlatılmış ve tüm hızıyla sürdürülmektedir. Aynı zamanda yüksek okula ait lojman binası tamamlanmak üzere olup okulumuza gelen öğretim üyeleri ve görevlilere tahsis edilecektir. Yüksek okulumuzun ve lojmanlarının temelinden bu noktaya getirilmesinde emeği olan herkese şahsım ve Şiran adına teşekkür ederim” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 19:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert IP: 88.228.34.xxx Tarih : 13.11.2009 17:30:20

belediye başkanımıza yaptığı ve yapacağı çalışmalar için şimdiden teşekkür  ederim