6
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞİRAN - GÜMÜŞHANE

Mesleğini öğrencilere tanıttı

KAYMAKAM ÖZYİĞİT, İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE MESLEĞİNİ TANITTI

Şiran Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Atatürk İlköğretim Okulu Rehberlik Servisi ve Meslek Tanıtım Kulübü’nün iş birliği düzenlenen meslek tanıtım toplantısında minik öğrencilere Kaymakamlık mesleğini anlattı.

Soru cevap şeklinde gerçekleşen seminerde kaymakamlık mesleğine yönelik öğrencilerin “kaymakam nasıl olunur?, mesleğin zorlukları ve güzel tarafları nelerdir?, kaymakam olmak için ne gibi özellikler taşımalıyız?’ tarzındaki sorularını cevaplandıran Kaymakam Özyiğit, konuşmasında öğrencilerin kendilerine bir hedef belirlemelerini ve bu hedeflerin geniş kapsamlı olması gerektiğini belirterek sistemli bir çalışma ve özveri ile istedikleri yerlere gelebileceklerini vurguladı.

Okul Müdürü Hasan Kalyas ise konuşmasında ilçelerinde çeşitli meslek dallarında uzmanlaşmış kişiler ile öğrencileri buluşturarak meslek tanıtım seminerlerine devam edeceklerini söyledi.

Programa Şiran Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Kalyas, Rehber Öğretmeni Fikret Kaplan, Meslek Tanıtma Kulübü Rehber Öğretmeni Elif Kaya, branş öğretmenlerinden Mustafa Sırgancı, Mehmet Demir ile Kürşad Temel ve öğrenciler katıldı.

KAYMAKAM ÖZYİĞİT, İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE MESLEĞİNİ TANITTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 18:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?