20
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞİRAN - GÜMÜŞHANE

Avrupa'dan Mesajınız Var

Merkezi Rize’de bulunan Karadeniz Çevre Derneği'nin (KAÇED) sahipliğini yaptığı “Avrupadan Mesajınız Var” adlı projenin tanıtımı Gümüşhane’de yapıldı.

19 Şubat 2008


Çimenler otelde yapılan toplantıya Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Vali Yardımcısı Soner Şenel, Kelkit Kaymakamı Ayhan Işık, Şiran Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, kamu kurum müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluş (STK) temsilcileri katıldı.


Proje Koordinatörü Yaşar Yeğen, burada yaptığı konuşmada proje ortaklarının Bulgarian European Community Studies Association, Bulgaristan ve EUROPEUM Institute for European Policy, Çek Cumhuriyeti olduğunu söyledi.

Yeğen, projenin amacının Karadeniz bölgesindeki okullarda okuyan öğrenciler ve öğretmenlerin AB’nin tarihsel gelişimi, Avrupa Birliği'ni oluşturan temel ilkeler, değeler, üyelik koşulları, üyeliğin sonuçları, üyeliğin vatandaşlar üzerinde yaratacağı günlük etkiler ve Türkiye-AB ilişkileri gibi konularda sahip olduğu bilinci arttırmak olacağını da sözlerine ekledi.

Yeğen, projenin hedef kitlesinin bölgedeki ilköğretim - ortaöğretim (lise) öğrencileri ve öğretmenler dahil 758 bin 628 kişi olduğunu, projenin doğrudan faydalanıcılarının ise 8 ilden 610 öğrenci, 44 öğretmen ve 16 il milli eğitim müdürlüğü mensubu olmak üzere 670 kişi olacağını söyledi.

Yeğen,daha sonra açıklamasına şöyle devam etti: “Avrupa'dan Mesajınız var Projesi'nin genel hedefi Avrupa Birliği’nin üzerine inşa edildiği değerler, işleyişi ve politikaları da dahil olmak üzere, Türkiye’de ve özellikle AB faaliyetleriyle daha az ilgili bölge olan Karadeniz Bölgesi’nde Avrupa Birliği hakkında daha iyi bilginin ve anlayışın oluşmasını sağlamaktır. Ayrıca projemizin bir başka hedefi ise, Karadeniz Bölgesinde yaşayan insanların ve özellikle gençlerin EU üyelik sürecini nasıl algıladığını ve ne şekilde değerlendirdiğini ortaya koymak ve ilgili mercilere bu konuyla ilgili güncellenmiş bilgileri aktarmak olacaktır.”


Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, burada yaptığı konuşmada Avrupa Birliği (AB) fonlarından muhtelif adlarla ülkemizin çeşitli yerlerden projelerin uygulandığını, AB aday statüsünde bulunan bir ülke olarak bu tip projelere ülkemizden de pay ayrıldığını söyledi. Salihoğlu: “Bu fonları iyi takip edip, usulüne ve formatına uygun projeler hazırlayarak bizlerde yararlanalım. Gençlerimizin, çocuklarımızın, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, halkımızın bu projeden yararlanarak AB konusunda daha temel bilgilere, doğru bilgilere ulaşması mümkün olacaktır. Projeyi iyi takip etmemiz, bundan sonraki projelerden de yararlanmamız bakımından çok fayda sağlayacaktır. Bu projenin kapsamında bulunan 8 ile faydalı olacağına inanıyorum” dedi.


Toplantı, sunumdan sonra verilen kokteylle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 16:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?