17
Mayıs
2024
Cuma
ŞİRAN - GÜMÜŞHANE

Devriye gezen jandarma, köylülere ateş açtı

Şiran’a 30 kilometre uzaklıktaki Elmaçukuru Köyü’nde dün akşam saat 20.30 sıralarında meydana gelen olayda, tarlalarına zarar veren domuz ve ayıların izini süren 4 köylü, köye yaklaşık 400 metre uzaklıktaki Mezarlık mevkiinde devriye görevi yapan jandarma ekipleriyle karşılaştı. Gece karanlıkta jandarmanın ’dur’ ihtarına uymayan köylülerin terörist zannedilip üzerlerine ateş açılması sonucu Kenan Çubukçu (33) ile Olcayhan Bayrak (17) olay yerinde hayatlarını kaybetti, İsmail Sarı (18) ve Selahattin Çubukçu yaralandı. Yaralılardan Selahattin Çubukçu Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne, İsmail Sarı ise Trabzon Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Sadece 5 haneli Elmaçukuru Köyü’nde yaşanan üzücü olayın ardından çevre köylerden çok sayıda vatandaş taziye vermek üzere köye geldi. Jandarma ekipleri ise olayın meydana geldiği bölgede öğle saatlerine kadar geniş güvenlik önlemi aldı.
Silah sesleri üzerine olay yerine gittiklerini ifade eden köylüler, jandarma tarafından bölgeye yaklaştırılmadıklarını söylediler. Olayda hayatını kaybeden Olcayhan Bayrak’ın Babası Halis Bayrak ise oğlunun saat 20.00 sıralarında arkadaşlarıyla birlikte ayı ve domuzların tarlalarına zarar vermesini engellemek için köyden ayrıldığını ve 350-400 metre kadar uzaklaştıktan sonra silah seslerini duyduklarını söyledi.


Olayda yaralanan Selahattin Çubukçu’nun babası Gencer Çubukçu ise, silah sesleri üzerine olay yerine gittiklerini ve bir kişinin çıplak cesedini gördüğünü ifade etti.
Öte yandan ölen 2 kişinin cenazesinin yarın öğle namazının ardından köy mezarlığında toprağa verileceği bildirildi.

GÜMÜŞHANE (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 10:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?