17
Mayıs
2024
Cuma
ŞİRAN - GÜMÜŞHANE

Şiran'da Anadolu Meslek Lisesi'nin temeli törenle atıldı

Temel atma töreninde konuşan iş adamı Ali Beyaz, "Burada temelini attığımız okul bir adımdır. Bütün uzun yollar bir adımla başlar. Amaç uzun yolu bitirmektir. Yardımcı ve yapıcı olan, yıkıcı olmayan herkese teşekkür ederim. İlçemize ne güzel camiler yapılmış, dinimizi iyi öğrenelim. Ancak, üniversiteleri kazanan iyi öğrenciler yetiştirmeyi de asla ihmal etmeyelim" dedi.
Eğitimin insana bağlı kriterlerin en önemli ve anlamlısı olduğunu dile getiren Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, "Kalkınma dediğimiz olay insanla başlayan, insanla devam eden ve insanla sonuca ulaşan bir süreçtir. İnsanın da varlık olarak değeri eğitimle anlamını bulur. Eğitilmiş insan gücünüz yoksa, başarıya ulaşma şansınız da yok demektir. Eğitim sınırı belirsiz bir süreçtir. İstihdama dönük meslek edindirici eğitimin, özellikle orta öğretim sürecinde yaygınlaştırılması, bilgi teknolojilerinin ve çağı kucaklayan yeniliklerin çocuklarımızla buluşturulması gerekiyor. Bu konuda açığımızı şiddetle ve süratle kapatmamız gerekiyor. Burada temeli atılacak okul sadece eğitime katkı sağlamayacak, Şiran’ın kalkınmasında bir çekirdek olarak birçok yatırımı da getirecektir" şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Milletvekili Temel Yılmaz, iş adamı Ali Beyaz’a plaket sundu.

2005-2006 eğitim ve öğretim yılında hizmete girmesi planlanan 24 derslikli, sekiz dalda eğitim verecek Anadolu Meslek Lisesi’nin yaklaşık 7.5 trilyon liraya malolacağı bildirildi.

iha-gümüşhane
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 13:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?