19
Mayıs
2024
Pazar
ŞİRAN - GÜMÜŞHANE

Tomara Şelalesi sosyal alan olacak

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyünde bulunan Tomara Şelalesi çevresine yapılacak sosyal alanlar ve yol yapım çalışmaları için 400 bin TL'lik ödenek ayrıldı.


AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve beraberindeki heyetle birlikte Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyünde bulunan Tomara Şelalesi' incelemelerde bulundu.

Tomara Şelalesi'nin Gümüşhane turizmi için çok önemli olduğunu ifade eden Milletvekili Aydın, bölgenin çevre düzeni projesinin tamamlandığını söyledi. Gümüşhane'nin sayısız güzellikleri arasında ilk sıralarda yer alan şelalenin büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Aydın, "Tomara'yı ülkemiz
turizmine ve özellikle Gümüşhane turizmine kazandırmak için büyük çalışmalar yaptık. Çalışmalarımız neticelendiğinde reel anlamda Gümüşhane ekonomisine katkı sağlayacaktır" dedi.


Aydın, Ocak ayı itibariyle Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü ve ilgili bakanlıklarla yapılan çalışmaların ardından Tomara Şelalesi'ne yatırım amacıyla 100 bin TL ve şelaleye giden yolun yapımı için 300 bin TL ödenek ayrıldığını, bu yılın sonuna kadar da yatırımların devam ederek şelalenin yurtiçi ve yurtdışı turizme açılacağını söyledi. Aydın, projeyle şelalenin çehresinin değişeceğini, kır lokantası, kır kahvesi ve sosyal alanlar ile donatılacağını belirtti.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 10:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?