23
Mayıs
2024
Perşembe
ŞİRAN - GÜMÜŞHANE

Vali Dalmaz, muhtarlarla buluştu

Şiran'da 72 köy muhtarının katıldığı istişare toplantısı düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi’ndeki toplantıya, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, AKP Milletvekili Sabri Varan, Şiran Kaymakamı Süleyman Yılmaz, yatırımcı kurum müdürleri ve köy muhtarları katıldı. Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, toplantıların sık sık yapılarak muhtarların sorunlarının dinleneceğini, aksamaların kurum amirleri ile birlikte çözüm amaçladıklarını söyledi.

Vali Dalmaz, "Yapacak çok işimiz var. Daha süratle çalışmak zorundayız. Amaç, insanımızın daha rahat yaşamasıdır. Bize düşen görevlerin yanında muhtarlar da amele çavuşu gibi köylünün önünde olacak, yatırımlara, sorunların giderilmesine katkı sağlayacaklardır. Sizler bir adım atacak, bizler iki adım geleceğiz" dedi.

Toplantıda, muhtarlar, köyleriyle ilgili sorunları dile getirdi. 72 köy muhtarının ortak sorunlarının başında yol, su, elektrik, kanalizasyon geldiğini belirten Vali Veysel Dalmaz, "Yapılmış programlar var. Bunların tümü daha sağlıklı ve daha iyi hizmet yapmak içindir. Programlarda elde olmayan nedenlerle gecikmeler olabilir. Alt yapısı tamamlanmamış bir yolun asfaltlanmasına izin vermem. Önce alt yapı bitecek. Buradan encümen üyelerimize de seslenmek istiyorum. Bizden karar çıkmadan hiç bir muhtarımıza söz verilmesin. Köy Hizmetleri’nin kapanması ile birlikte çalışmalarda yaşanan aksaklıklar en kısa zamanda giderilecektir. Çalışmalarımıza köylülerimiz de katkı sağlayacaktır. Katkı sağlamayan köylerimizde hizmet biraz gecikebilir" diye konuştu.

Toplantıya katılan Şiran Ziraat Bankası Şube Müdürü Sami Güner de köylülerin bankaya olan kredi borçlarını ödemediklerini, bu miktarın 1.5 trilyon lirayı bulduğunu belirterek, köylülerin icralık olmaması için borçlarını ödemelerini istedi.


 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 11:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?