30
Mayıs
2024
Perşembe
TORUL - GÜMÜŞHANE

4 değil 6 memeli!

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde bulunan bir ineğin 4 memesinin olması gerekirken 6 memesi bulunuyor. Üstelik memelerinin tamamından süt geliyor

Karayollarından emekli olduktan sonra köyde yaşamaya başlayan Ramazan Şahin'in (77) iki ineğinden birisi olan 3 yaşındaki "Karanfil" adlı inek normal ineklerden farklı olarak hem 6 memeli hem de memelerinin hepsinden süt veriyor.

Şahin, ineğin doğum yapmasının ardından danasının 6 memesini de emmesi nedeniyle bütün memelerine süt indiğini belirterek, o zamana kadar 6 memesinin olduğunu fark etmediklerini söyledi.

Kendilerine 4 memenin sağımının yettiğini fakat yavrunun emmesi nedeniyle bütün memelere süt geldiği için bir süre bütün memeleri sağmak zorunda kaldıklarını dile getiren Şahin, "Yavrunun emmeye başlamasıyla bütün memelerinden süt geldi. Öyle olunca ya sağacaksınız ya da yavruya bütün memeleri emzireceksiniz ki süt doluyor memelere. Normal olan 4 memenin haricinde ki 2 meme diğerlerinden küçük ama onlara da süt geliyor" dedi.

Karanfil'in geçtiğimiz günlerde başından geçen ilginç bir olayı da anlatan Şahin, ineğin tam doğum yapacağı günlerde ormanda kaybolduğunu, bütün aramalara rağmen 3 gün boyunca bulamadıklarını belirterek, "Biz ne kendisini ne danasını bulamamıştık ama o hem bizi buldu hem de yavrusunu buldu" dedi.

Olayı filmlerdeki sahnelere benzeten Şahin, şunları söyledi: "İneklerin doğum mevsiminde bahçeye koymuştum. Orada doğum yapsın da alalım diye. Karanfil, sıcaktan rahatsız olunca bahçeden çıktı gitti girdi ormana. Mavel denilen bölgedeki sık ormana girdi ve kayboldu. 3 gün boyunca aradık bulamadık. Dördüncü günün akşamında yine ormanda aradık, bulamayınca akşam gece döndük geri. Bir baktık ki önümüzde eve doğru gidiyor. O 3 günlük dağda kaybolduğu sırada doğum yapmış, danasını da 2 gece bakmış. Ormanda ya acıktı, ya susadı o yüzden eve geldi. Ertesi gün sabah erkenden tekrar dağa çıkardık. Akşam geri getirirken diğer inek eve doğru giderken, Karanfil geldiği yere doğru gitmeye ve bağırmaya başladı. Karanlık olduğu için evdekilere bağırıp lamba alıp ineği takip etmeye başladık. Komşularla birlikte takip ettik baktık ki yavrusu gazellerin içerisinde yatıyor. Yavrusunu kucağımıza alarak aldık eve getirdik. Biz ne kendisini ne danasını bulamamıştık ama o hem bizi buldu hem de yavrusunu buldu."

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2011 Cuma 13:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?