25
Mayıs
2024
Cumartesi
TORUL - GÜMÜŞHANE

Baraj Gölü'nde kirlilik arttı

TORUL BARAJ GÖLÜ ÇÖPLÜK HALİNE GELDİ

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınarlarında bulunan Torul Baraj Gölü’nde bahar ayları ile birlikte debinin artması sonucu kirlilik had safhaya ulaştı.

Baraj gölünün temizlenmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Türkiye İş Kurumu arasında yaptıkları Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 5 kişiyi noter huzurunda tespit ettiklerini belirten Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, 3 aylık süre içinde çalışacak vatandaşların, çalışmak istemediklerine dair kendilerine dilekçe vermeleri nedeniyle projenin askıya alındığını söyledi. Gürçam, Baraj Gölü’nün çevresindeki çöplerin toplanmasıyla ilgili çalışmak isteyen kişilerin Kaymakamlığa başvurmaları halinde projeyi tekrar aktif hale geçireceklerini belirterek, müracaat beklediklerini ifade etti.

Öte yandan Torul Baraj Gölü’ne atılan çöp ve katı atıklar göl kıyısında birikmesi sonucu özellikle belirli noktalarda kötü görüntü oluştururken, havaların ısınması ile birlikte koku da olmaya başladı. Vadi boyunca Harşit Çayı’nın taşıdığı ve baraj gölüne atılan çöp ve katı atıkların yanı sıra ölü hayvan leşlerinin bulunduğu gölde kirlilik hem gölü zehirliyor, hem de insan hayatını tehdit altına alıyor. Baraj gölündeki çevre kirliliğinin salgın hastalık sorununa sebep olabileceğini ifade eden yöre sakinleri, yetkilerin gölün temizlenmesi için bir an önce harekete geçmelerini istediler.

TORUL BARAJ GÖLÜ ÇÖPLÜK HALİNE GELDİ
TORUL BARAJ GÖLÜ ÇÖPLÜK HALİNE GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 15:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?