18
Mayıs
2024
Cumartesi
TORUL - GÜMÜŞHANE

Baraj Gölü'nün rengi değişti

TORUL BARAJ GÖLÜ ESRARENGİZ BİR RENGE BÜRÜNDÜ

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan Torul Baraj Gölü’nün bir bölümünde su yüzeyi koyu renk bir tabaka ile kaplandı.

İlçenin Köprübaşı mahallesinde bulunan tarihi köprüden başlayan ve Kürtün ilçesi yol ayrımına kadar olan bölgede bazen aralıklı bazen de yoğun olarak görünen tabaka vatandaşları tedirgin etti. Devlet Su İşleri (DSİ), Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin konuyla ilgili çalışma yaptığı öğrenildi.

Torul Kaymakamı Şafak Gürçam ise yaptığı açıklamada gerekli kurumlarla irtibat içerisinde olduklarını ve su yüzeyinden numune alındığını söyledi. Ekiplerin teknik incelemelerini tamamlamaları ve tahlillerin sonuçlanmasının ardından durumun netleşeceğini belirten Kaymakam Gürçam, “Yüzeydeki tabakanın yakıt olduğundan veya zemindeki çamurdan kaynaklandığına dair söylentiler var. Bununla ilgili teknik personelin incelemesi bittikten sonra sağlıklı bilgi verebiliriz” dedi.

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda Kürtün Barajı’nda da görülen bu olayın plankton patlaması olabileceği belirtilirken, konuyla ilgili ekiplerin yapacağı teknik çalışmaların ardından kesin durumun belirleneceği ifade edildi. Plankton patlamasının doğal bir olay olduğu ve plankton denilen biyolojik canlıların aşırı derecede çoğalması nedeniyle canlıların yan yana gelmesi neticesinde renk değişikliğinin meydana geldiği kaydedildi.

TORUL BARAJ GÖLÜ ESRARENGİZ BİR RENGE BÜRÜNDÜ
TORUL BARAJ GÖLÜ ESRARENGİZ BİR RENGE BÜRÜNDÜ
TORUL BARAJ GÖLÜ ESRARENGİZ BİR RENGE BÜRÜNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 16:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?