19
Mayıs
2024
Pazar
TORUL - GÜMÜŞHANE

Gümüşhane: Limmi Gölü yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor...

Göldeki tesislerin kullanım hakkını elinde bulunduran Tekin Araz, "En büyük sorunumuz sağlıklı bir yolun olmayışıdır. Yolun çok kötü oluşu buraya turist getirecek turizm şirketlerini de engelliyor. Limni Gölü'ne gelen yerli ve yabancı turistler, doğal yapıya hayran kalıyorlar, ama elektriğin olmayışından ve mevcut yolun çok kötü olduğundan şikayetçi oluyorlar. Bir daha da gelmelerinin zor olduğunu söyleyip, gidiyorlar" dedi.


Limni Gölü'ne yapılacak yol, elektrik verilmesi ve dinlenme kampları konusunda birçok yetkilinin incelemelerde bulunduğunu ve bu konuda sözler verildiğini belirten Araz, "Ancak ne yol, ne elektrik, ne de dinlenme kampları için bir çalışma başlatılmış değil. En büyük ihtiyaçlarımızdan biri elektrik. TEDAŞ'ın çalışmalar için ödenek ayırdığını duyduk, ancak henüz çalışmalar başlatılmadı. Limni Gölü'nün 2 bin 200 rakımda bulunması nedeniyle bir ay sonra havalar soğuyacak ve kar yağışı başlayacak" diye konuştu.

iha-gümüşhane
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2004 Cuma 17:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökay AKMAN IP: 85.104.88.xxx Tarih : 7.08.2006 16:06:36
1-Gölün adı: limni gölü 2-şu anda göl bölgesinde elektrik var ve küçük çapta da olsa tesislerde yemek ihtiyacı gideriliyor.doğal güzelliğini anlatmaya gerek yok. 3-sitenin yeni bilgilerle düzenlenmesini selamlar