22
Mayıs
2024
Çarşamba
TORUL - GÜMÜŞHANE

Haziranda kar keyfi

Torul'a bağlı Cebeli Köyü’nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Çiçekli Yaylası’ndaki karı görünce ayakkabılarıyla kayarak karın keyfini çıkardı.

Kış aylarında kar kalınlığının 2 metreyi aştığı Gümüşhane’de, yüksek kesimlerdeki karlar hala erimedi. Cebeli Köyü’nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, 2400 rakımlı Çiçekli Yaylası’nda köy muhtarı Osman Karabulut ve beraberindekilerle birlikte ayakkabılarıyla kar üzerinde kaydı. Eğlenceli anlar yaşayan gruptakilerden bazıları ise kayarken düştü.

Cebeli Köyü Muhtarı Osman Karabulut karların henüz erimemesi nedeniyle yaylaya göçemediklerini belirtirken, Kültür ve Turizm Müdürü Ateş, Ege ve Akdeniz sıcağından bunalan vatandaşları Gümüşhane’ye davet etti. Ateş "Bizler Gümüşhane’de bir günde dört mevsimi bir arada yaşıyoruz. Ege’nin, Akdeniz’in sıcağından bunalan vatandaşlarımızı Gümüşhane’ye davet ediyoruz. İster kayak yapsınlar, isterlerse yaylalarımızda kır çiçekleri toplasınlar. Müdürlük olarak her türlü kolaylığı göstermeye hazırız. Karı, çiçeği, temiz havayı her zaman bir arada bulmak mümkün olmuyor. Ama bizler bu güzellikleri bir günde yaşama şansına sahibiz. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 14:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?