18
Mayıs
2024
Cumartesi
TORUL - GÜMÜŞHANE

Karaca Mağarası'nda sezon bitti

KARACA MAĞARASI SEZONU KAPATTI

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli Köyü sınırları içerisinde bulunan dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarası’nda turizm sezonu sona erdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından işletilen mağaranın ziyarete kapatılarak bakıma alındığını belirten Genel Sekreter İsmail Yalçın, 15 Nisan tarihinde sezonu açan mağarayı bugüne kadar 38 bin 160 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Karaca Mağarası'nın Gümüşhane’nin turizm lokomotiflerinin başında geldiğini belirten Yalçın, “İlimizin dünyaya açıldığı turizm kapısı olan Karaca mağaramıza, bu turizm sezonunda 14 bin 883’ü öğrenci, 21 bin 794’u sivil olmak üzere toplam 36 bin 667 yerli turist, 26’sı öğrenci, bin 457’si sivil olmak üzere toplam bin 483 yabancı turist mağaramızı ziyaret etti” dedi.

2001 yılından bugüne kadar mağarayı 412 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Yalçın, “Torul ilçemize bağlı Cebeli Köyü sınırları içerisinde bulunan Karaca Mağaramız şehir merkezine 17 kilometre mesafede, denizden bin 550 metre yükseklikte yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda güzergahını değiştirdiğimiz yol ile tur otobüsleri de mağara tesislerine kadar ulaşabiliyor. Mağaranın bulunduğu yerde kır kahvesi, dinlenme tesisleri gibi ziyaretçilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacakları tesisler mevcuttur” diye konuştu.

Mağaranın açılacağı 15 Nisan tarihine kadar yürüyüş parkurları, kapalı devre kamera sistemi ve diğer aksamlarında bakım yapılacağı da belirtildi.

KARACA MAĞARASI SEZONU KAPATTI
KARACA MAĞARASI SEZONU KAPATTI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 16:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?