18
Mayıs
2024
Cumartesi
TORUL - GÜMÜŞHANE

Kaymakamdan acılı aileye ziyaret

Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir, Kürtün Baraj Gölü’nde kaybolan İbrahim Pekin’in ailesini ziyaret etti.

Kaymakam Abdurrahman Akdemir, Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Mustafa Çokgezen ve Torul Devlet Hastanesi Başhekimi Celil Baş ile birlikte, 2 hafta önce bindiği aracın Kürtün Baraj Gölü’ne uçması sonucu gölde kaybolan ve cesedi bulunamayan İbrahim Pekin’in (27) ailesini ziyaret etti.

Beraberindekilerle birlikte ilçeye bağlı Budak Köyü’ne giden Kaymakam Akdemir, İbrahim Pekin’in ama annesi Havva Pekin ile eşi Ayşe Pekin’i teselli etmeye çalıştı. 5 yaşındaki Hanife, 4 yaşındaki yatalak Adem ile 2 yaşındaki Edanur’un her türlü masraflarının karşılanacağını söyleyen Akdemir, "Umarım en kısa zamanda rahmetlinin cesedi bulunup sizlere teslim edilir. Hepimizi üzen bir olay. Ama cesedi bulma çalışmaları ekiplerce sürdürülüyor" dedi.

Adem’in tedavisi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kaymakam Akdemir, "Adem’in yapılan muayenesinde menenjit geçirdiği tespit edilmiş. Ancak, devlet olarak tedavide gereken her türlü imkanı kullanacağız. Çocukların ve sizlerin her türlü giderini karşılayacağız. Ayrıca 20 koyun ve bir koç vererek aile ekonominize katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Kaymakam Abdurrahman Akdemir daha sonra beraberindekilerle, Kürtün Baraj Gölü’nden cesedi çıkartılan Ahmet Bayrak’ın anne ve babasını ziyaret ederek, başsağlığında bulundu. Baba Bahri Bayrak’ın "Oğlum 5 ay sonra askere gidecekti" sözleri duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 12:25:30
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 12:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan yiğit IP: 194.27.49.xxx Tarih : 21.04.2005 11:53:09
sayın Kaymakamım ve ilçemizin hayır sever vatandaşları. Elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz İbrahim Pekin'İn 4 yaşındaki yatalak oğlu Adem in tedavisi için yardım etmenizi rica ediyoruz.Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin