23
Mayıs
2024
Perşembe
TORUL - GÜMÜŞHANE

Okuldan okula üst geçit

Gümüşhane’nin Torul İlçesinde yapılan okul binalarındaki uyumsuzluk çeşitli alternatiflerle giderilmeye çalışılıyor. 4 ayrı binadan oluşan Namık Kemal İlköğretim Okulu’na ait binalarda geçiş üst geçit ile sağlanıyor.

Torul’da 1939 yılında yapılan ve lise olarak kullanılan bina geçtiğimiz yıl Namık Kemal İlköğretim Okulu’na devredildi. 1980 yılından itibaren yetersiz kalan ve 1987 yılında 8 derslikli ek bina yapılan okulda, aralarından yol geçen iki bina arasında bağlantıyı sağlamak amacıyla üst geçit yapıldı. Bu arada okulun eski binası da yıkılarak yerine 18 derslikli bir okul inşaatı başlatıldı.

Önümüzdeki yıl açılacak dersliklerin inşaatında inceleme yapan Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun iki bina arasına kurulan üst geçidin çirkin görüntü oluşturduğunu söylediği ve bunun kaldırılmasını istediği belirtildi.

İlçede plansız ve programsız yapılan okul binalarının yatırım mezarlığını andırdığını söyleyen ilçe sakinleri, "Yeni yapılan okul binası da sorunu çözme yerine yeni bir kargaşaya neden olacak. Yapılacak olan, mevcut binaların tamamı yıkılarak geleceğe dönük 32 derslikli bir okul binasının yapılması idi. Şu anda Namık Kemal İlköğretim Okulunda çocuklarımız dört binada eğitim-öğretim görüyorlar.Yeni yapılan okul binası ile bu sayı beşe çıkacak. Bu gidişle çocuklarımıza oyun oynayacakları bahçe de kalmayacak" şeklinde konuştular.

İBRAHİM ÖZDEMİR-GÜMÜŞHANE (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2003 Çarşamba 00:00:14
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 17:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?