17
Mayıs
2024
Cuma
TORUL - GÜMÜŞHANE

Torul Halk Eğitim'den okuma - yazma kursu

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde, Halk Eğitim Merkezi tarafından, okuma-yazma bilmeyen vatandaşları eğitmek amacıyla, evlerde kurs düzenlenmeye başlandığı bildirildi.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer tarafından 2002 yılında başlatılan "Eğitime Destek Kampanya"sı çerçevesinde, Gümüşhane Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun "Kentte okuma-yazma bilmeyen vatandaş kalmasın" talimatı verdiği bildirildi. Bu doğrultuda Torul Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce Tufaniye Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Uçar'a ait bir evde okuma-yazma kursu açıldı.
Öğretmenliğini Özlem Özer Öztürk'ün yaptığı ve hafta içi 13.00-15.00 saatleri arasında düzenlenen kursa, mahalle sakinlerinden Güller Öztürk (28), Güldüm Üçar (49), Çiçek Ertürk (54), Fatma Köroğlu (49) ve Raziye Öztürk (55) katılıyor.
Torul Milli Eğitim Müdürü Ali Çelik, ilçe genelinde okuma-yazma bilmeyen vatandaş kalmayıncaya kadar kurslara devam edeceklerini belirterek, "Geçen yıl ilçe merkezinde kurs açmıştık. Yapılan tarama ve gelen talep doğrultusunda şimdi de Tufaniye Mahallemiz'de kursumuzu açtık" dedi.
Torul Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayri Bostan da, "Bize gelen tüm talepleri değerlendiriyoruz. Okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızı okur-yazar yapmak için 2002 yılından bu yana kurslar açmaya devam ediyoruz. Tufaniye Mahallemizde okuma yazma bilmeyen 5 bayanın talebi üzerine kursu açtık" diye konuştu.
Evinin bir bölümünü okuma-yazma kursu için kullanıma açan ev sahiplerinden Gülsüm Uçar ise "Ben de okuma-yazma bilmiyordum. Kursun evimizde açılmasına çok memnun oldum. Hem okuma yazma öğreniyor, hem de komşularımla daha sık bir araya geliyoruz. Bu beni hiç rahatsız etmiyor. Tersine evimde öğretmen görmek bana büyük mutluluk veriyor" şeklinde konuştu.
İBRAHİM ÖZDEMİR - GÜMÜŞHANE (İHA)
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2004 Cuma 00:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?