17
Mayıs
2024
Cuma
TORUL - GÜMÜŞHANE

Torul Zigana Festivali 17 Temmuz'da

Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir, 5. Zigana Yayla Festivali'nin 17 Temmuz tarihinde yapılacağı belirterek, festival ile ilgili hazırlıkların başlatıldığını söyledi.
Gümüşhane'nin Torul İlçesi sınırları içerisinde 2 bin rakımlı Zigana Yaylası'nda ilk festivalin 1994 yılında yapıldığını hatırlatan Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir, bazı mali imkansızlıklar nedeniyle festivale dört yıl ara verildiğini söyledi. Festivalin Torul Kaymakamlığı ile Zigana Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'nin ortak organizasyonu ile 17 Temmuz'da yapılacağını belirten Kaymakam Akdemir "Bu amaçla dernek yetkilileriyle yapılan toplantıda festivalin finansmanı konusunda gerekli mutabakat sağlanmıştır" dedi.
Festivalde çim kayağı ve uçurtma yarışmaları yanında çeşitli etkinliklerin de yer alacağını belirten Akdemir "Bu amaçla Limni Gölü'nde kurulacak olan gençlik kampları ile birlikte Zigana Yaylası, Limni Gölü, Krom Vadisi ve Karaca Mağarası tur güzergahları ile birlikte yerli ve yabancı turistler seyrine doyamayacakları bir şenlik ve festivalle tanışacaklardır" şeklinde konuştu.
Zigana Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Tufan Aydoğan ise Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir'in çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, her türlü maddi ve manevi desteği sağlayacaklarını söyledi. Aydoğan, "Bizim tek eksiğimiz tanıtım. Bu eksiklik de festival ve şenliklerle giderilebilir. Bir doğa cenneti olan yöremizin tanıtımı biçin dernek olarak her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.
GÜMÜŞHANE - İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 14:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?