22
Mayıs
2024
Çarşamba
TORUL - GÜMÜŞHANE

Yaralı baykuş ölümden döndü

Torul'a bağlı Altınpınar Beldesi’nde dikenli tellere takılı kalan yaralı baykuş, bir hayırsever tarafından kurtarılarak tedavi ettirildi.

Dikenli tellerde çırpınırken gördüğü yaralı baykuşu mukavva bir kutuya koyarak Torul’a getiren Ahmet Akyüz, hayvanı ilçede özel bir veterinere tedavi ettirdi. Baykuşu, ayak ve kanatlarında meydana gelen yaraları tedavi ettirdikten sonra etle besleyen Akyüz, doğaya bırakmak üzere Gümüşhane Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edeceğini söyledi.

Torul Tarım Müdürü Bülent Turan ise, Akyüz’ün yaralı baykuşa gösterdiği duyarlılıktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Baykuş, yaralı haliyle tehlikeli değildir; ama yine de Ahmet Akyüz’ü gösterdiği cesaretten ve hayvanseverliliğinden dolayı kutlamak gerek. Baykuşu o haliyle ölüme de terk edebilirdi" dedi. Turan, baykuşun yarasının önemli olmadığını da belirterek, "Ancak dikenli tellere takılı kalan baykuş ayaklarından ve kanatlarından yaralanmış. Veteriner arkadaşımız yaraları dezenfekte ederek mikrop kapmasını engellemiştir. Bir-iki gün sonra geldiği ortama çok rahatlıkla dönebilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 14:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?