31
Mayıs
2024
Cuma
TORUL - GÜMÜŞHANE

Yaz, kış akına uğruyor

SICAKTAN BUNALAN LİMNİ GÖLÜ’NE AKIN EDİYOR

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı ve Zigana Dağı eteklerine bulunan Limni Gölü, sıcaktan bunalan Trabzon ve Gümüşhaneli vatandaşların uğrak yeri oldu.

Yemyeşil doğası ve çam ağaçlarının arasında yer alan krater gölü, kış aylarınca maceracıların yaz aylarında da yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Zigana Köyü’nün Soranoy Yaylası’nda bulunan ve Zigana Dağı zirve tesislerinden 4 kilometrelik yolla ulaşılabilen göle ayrıca Zigana köyü içerisinden de ulaşılabiliyor.

Geçtiğimiz aylarda yapılan ihalenin ardından bölgede 2 adet seyir terası, 5 adet kamelya ve 28 adet yeni piknik masası yapımı devam ediyor. Limni Gölü’nün Milli Parklar Daire Başkanlığı tarafından A Tipi Mesire yeri olarak ilan edildiğini ifade eden işletmeci Murat Eroğlu, tuvaletleri, çocuk oyun parkları, çok sayıda kamelya ve piknik masası ile yaz aylarında turistlerin kavurucu sıcaktan kaçarak bölgeye geldiğini söyledi. Göle ulaşımın hem Gümüşhane’den hem de Trabzon’dan yaklaşık 45 dakikada sağlanabileceğini dile getiren Eroğlu, serin dağ havası ve buz gibi suyunun yanı sıra semaver çayı ve yerli kuzu etiyle birlikte gölde müşterilere kusursuz hizmet sunduklarını söyledi.

Özellikle hafta sonlarında tesise yoğun ilgi olduğunu dile getiren Eroğlu, “Son zamanlarda özellikle Arap turistler de buraya yoğun ilgi gösteriyor. Eskiden yalnızca çevre illerden gelen olurdu. Şimdi Türkiye’nin dört bir tarafından ve yabancı ülkelerden çok sayıda misafir ağırlıyoruz” dedi.

Krater gölü olan Limni Gölü mesire yerinde giriş kontrol kulübesi, otopark, tuvalet, çeşme, çöp bidonu, çocuk oyun parkı gibi ihtiyaç üniteleri yer alıyor. Göl, Gümüşhane’ye 41, Zigana köyüne ise 6,5 kilometre mesafede bulunuyor.

SICAKTAN BUNALAN LİMNİ GÖLÜ’NE AKIN EDİYOR
SICAKTAN BUNALAN LİMNİ GÖLÜ’NE AKIN EDİYOR
SICAKTAN BUNALAN LİMNİ GÖLÜ’NE AKIN EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 17:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?