23
Mayıs
2024
Perşembe
EFLANİ - KARABÜK
Belediye Sayfaları

Eflani'nin çığlığı

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, merkezi yönetimden yeterli desteği göremedikleri için, gerekli hizmetleri yapamadıklarını söyleyerek, 50 yıllık bir ilçenin yeniden imara ihtiyacı olduğunu belirtti.

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, yaptığı açıklamada, "Bizler halkımızın desteği ile buralara geldik. Popülist politikalar yapmak için gelmedik. Kaynakları boşa harcamak istemiyoruz. Geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlerimiz iş için başka şehirlere göç etmeye başladı. Eğer özel sektöre yönelik çalışmalar yapılmazsa ilçemiz daha büyük göç vermeye başlayacaktır. Halkımıza hizmet için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İlçemizin nüfusu kayıtlarda 80 bin. Ancak yaz aylarında 15 bin kişi, kış aylarında ise 8 bin kişi yaşıyor. Nüfusumuz tabana vurmuş durumda" dedi.

Türkiye’nin en ünlü fırıncı ustalarının ilçelerinden çıktığını ifade eden Başkan Ertuğrul, ilçenin aynı zamanda bir mermer yatağı hazinesine sahip olduğunu kaydetti. Halka daha iyi hizmet için ellerinden geleni yaptıklarını savunan Ertuğrul, devletten yeterli desteği alamadıkları için yatırımların aksadığını ifade etti.

Eflani’ye yeni içme suyu şebekesi kurduklarını dile getiren Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, "50 yıllık bir ilçeyiz. Bu nedenle yeniden imara ihtiyacımız var. 50 yıldır ilçenin imarı yapılmamış. Ama bundan önce altyapı sorununu gidermemiz lazım. Şu an çalışmalarına başladık. İkinci en büyük sorunumuz ise içme suyu. 50 yıldır ilçe ve köylerimiz su sıkıntısı çekiyordu. 6 aylık bir zaman zarfında içme suyu sorununu ortadan kaldırdık. 150 bin euroluk filtre sistemini kurduktan sonra içilebilir bir içme suyuna kavuşacağız" diye konuştu.

Saadet Partili Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul ayrıca, ilçenin göç sorununu çözmek için çare yolları aradıklarını da kaydetti. Ertuğrul, "İlçemiz bir mermer yatağı hazinesine sahip. Çok kaliteli mermerler bu bölgeden çıkıp ihraç ediliyor. Yatırım yapmak için gerekli arazi yok. Bölge mermer yatakları ile dolu. Buradan çıkan mermerler ham olarak ihraç ediliyor. Eğer buraya mermer işleme fabrikası kurulursa biraz olsun bir canlanma olur. Turizm açısından da güzel bir ilçe olduğumuz için, göletlerimiz, doğal mağaralarımız, eski kalıntılarımız gibi bir çok eserlerimiz var. Turizmde de geri kalmış bir ilçeyiz. Turistleri çekecek altyapıyı hazırlamamız lazım. Kültür değerlerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bölgede turizmi canlandırmak için çalışmalara başladık. Özellikle Arap turistleri bölgeye çekmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 14:27:13
Güncelleme :22 Eylül 2006 Cuma 19:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?