18
Mayıs
2024
Cumartesi
EFLANİ - KARABÜK
Belediye Sayfaları

Köylerin en büyük sorunu

Karabük Valisi Cemalettin Sevim ve AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, beraberinde yatırımcı daire müdürleriyle birlikte Eflani İlçesi'ne giderek, incelemelerde bulundu.

İlk olarak bu yıl yapımına başlanan Eflani-Karaevli karayolu çalışmaları hakkında müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Vali Sevim ve Milletvekili Mehmet Ceylan, yolun tamamlanması ile birlikte Eflani ilçesinin yatırım yolunun açılacağını belirtti. Eflani karayolunun standart karayolu olarak 10 metre genişliğinde olacağını belirten Vali Sevim, "Bartın yol ayrımından sonra 26 kilometre olan Eflani karayolu 400 milyar lira ödenekle ihale edildi. Milletvekillerimizin girişimleriyle bu ödeneğe 600 milyar lira daha ilave edilerek 1 trilyon lira oldu. İhaleyi alan Bayburt İnşaat bu alanda deneyimli bir firma ve 1 trilyon lira olan ödenekle bu yolun 13 kilometrelik bölümünü bitirme sözü verdi" dedi.

Milletvekili Mehmet Ceylan ise 2006 yılında çıkarılacak ödeneklerle 26 kilometrelik yolun standart yol olarak bitirilmesini hedeflediklerini belirterek, "Bayburt İnşaat 1 trilyon lira ödenekle 2.5 trilyon lira iş yapma sözü verdi. Yıl sonuna kadar 13 kilometrelik bölümün tamamlanmasını arzu etmekteyiz. Eflani İlçesi'nde önemli sorun olan yol sorununu dönemizi içinde çözmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Temennimiz 2006 yılı sonunda ilimizde yol sorunun sorun olmaktan çıkmasıdır" diye konuştu.

Eflani İlçesi'nde köy muhtarları ile biraraya gelen Vali Cemalettin Sevim ve AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, köy muhtarlarının ortak sorunu olan su ve yol konusunda çözüm getirme sözü verdi. Vali Sevim, hükümetin, öncelikli hedeflerinden biri olan "ulaşılamayan ve suyu olamayan köy kalmayacak" ilkesinin gerçekleştirilmesi yolunda devlet-millet işbirliği ile büyük yatırımlar yapıldığını ifade ederek, İl genelinde yol ve su sorunun engebeli arazi yapısından kaynaklandığını söyledi.

Karadeniz Bölgesi'nde bu sorunun çok zor şartlar altında halledildiğine dikkat çeken Vali Sevim, Karabük İli'nde yol ve su işlerinin halledilebilmesi için yaklaşık 60 trilyon lira ödeneğe ihtiyaç olduğunu belirterek, "Sorunların çözümü için devlet imkanları yanısıra vatandaşların da desteği gerekmektedir. Devlet olarak malzeme vereceğiz köyde yaşayan vatandaşlarımız ise işgücü desteği vermek zorunda. Şayet böyle olursa bu sorun bir an önce çözüme kavuşur" şeklinde konuştu.

İMKB tarafından finanse edilen Eflani Lisesi inşaatı hızla devam ediyor. İnşaat alanında incelemelerde bulunan, AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, lisenin tamamlandığında Karabük İli'nin en modern lisesi olacağını söyledi. Lisenin asansörü, salonu ve derslikleriyle çağdaş bir okul olacağını belirten Ceylan, "Okulumuz 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacaktır. Hükümetimiz köylerin yol ve su sorunlarının çözümü için Bakanlar Kurulu kararı ile acil önlemler aldı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bu konuda kesin talimat verdi. Dönemimiz içinde ulaşılamayan ve suyu olmayan köy kalmayacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 18:05:07
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 11:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?