16
Mayıs
2024
Perşembe
EFLANİ - KARABÜK
Belediye Sayfaları

Mazeret üretmiyoruz iş üretiyoruz

Karabük'ün 5 ilçesinden biri olan ve geçmişi orta çağa kadar uzanan Eflani ilçesi yılların verdiği yorgunluğunu üzerinden atarak çağdaş ve modernleşme yolunda kabuk kırarak değişim rüzgarı estiriyor.

Eflani'de belediyecilik çok kıt imkanlarla büyük işler yapmaya çalıştıklarını söyleyen Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, "Mazeret üretmiyoruz ve iş üretiyoruz dedi. İlçenin köyleriyle birlikte nüfusu sürekli değişmekle birlikte 12 bin 250 civarında olduğuna değinen Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, "İlçemizde geçen yıla kadar 3 adet mermer ocağı vardı. Bugün ise bu sayı 6'ya yükseldi. Eflani kendisine öz mermeriyle tanınan bir ilçemiz. Umut ediyoruz ki, bu mermer ocakları her geçen gün giderek artar ve ilçe ekonomisine katkı sağlar. Eli iş tutmaya başlayan gençler bugün hep dışarı gitmeye başladı. Ancak mermer fabrikaları kurulmaya başlayınca yapmam ve ben çalışamam diyen insanlarımız bile ekmek derdinde olunca çalışmaya başladı" dedi.

Ertuğrul, 5 belediye işçisi 9 mütahit elemanı olmak üzere 14 kişilik ekiple ilçeye hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyerek, "Eflani belediyesi kurulduğundan bu yana altyapı yönünden bu güne kadar yapılanın 10 katı biz kıt imkanlarla yaptık. İlçenin 5 caddesini, grup yollarını kirit parke taşı ile döşedik. Yollarımızı yeniden yaptık. İlimiz ile bağlantılı olan yolumuzda ise çok büyük çalışma var. Yollarımız artık daha rahat ve geniş olarak hizmet verecek. Bizler iller bankasından gelen payımızla ilçeye hizmet vermeye çalışıyoruz. 6 kilometre uzunluğunda şehir içi yolarımızı kirit parke taşı ile döşerken, bunun yanında alt yapı hizmetlerini de yeniden gözden geçiriyoruz. Amaç insana hizmet. Bizler ilçemiz için ne kadar fazla hizmet verirsek, halkımızda o kadar rahat olur" diye konuştu.
İlçenin geleceğine umutlu baktıklarını da sözlerine ekleyen Ertuğrul, "Eğer bizler başka belediyeler gibi yapamayacağımız işler için mazeretler üretseydin bugün ileri gideceğimize daha da geri giderdik" dedi.

Ertuğrul; " Bizler mazeret üretmek için bu koltuğa oturmadık, hizmet için oturduk. 2 sene içersinde Devlet Planlama Teşkilatı (DTP), Kültür Bakanlığı ve Bayındırlık Bakanlığından gelen ödeneklerle ilçemizin eksikliklerini bir nebze olsun gidermeye çalıştık. Belediyeyi teslim aldığımızda 1 trilyon borcu vardı. Bugün ise bu borcu 500 milyara indirdik. İller Bankasından aylık gelen payımız 30-35 bin YTL , ancak kesintiler olduğu için elimize 15 ile 20 bin YTL geçiyor. Bugün piyasaya, esnafa ve hatta işçimize dahi borcumuz yok. Maaşlarını takır, takır alıyorlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 17:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?