31
Mayıs
2024
Cuma
EFLANİ - KARABÜK
Belediye Sayfaları

Vali Direkçi veda turunda

Eski Karabük Valisi Cemalettin Sevim'in açtığı davayı kazanmasının ardından Merkez Valiliğine alınan Vali Can Direkçi, veda genelgesi yayınladı.

Kentin kendisini bir Karabüklü olarak kabul etmesinin büyük bir onur verici olduğunu ve 11 Ekim 2006 tarihinde başladığı Karabük Valiliği görevinden ayrılacağını belirten Vali Direkçi,

"Atamamla ilgili 25 Eylül 2006 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile merkeze alınan benden önceki Valimiz Sayın Cemalettin Sevim'in bu kararın iptali için açmış olduğu dava Danıştay 5. Dairesi'nce 13 Mayıs 2008 tarihinde sonuçlandırılmıştır. Bu karar üzerine de Bakanlığımız beni Merkez Valiliğine, Cemalettin Sevim'i de Karabük Valiliği'ne atamıştır. Bu idari tasarruf sonucu görevimden ayrılıyorum.

Karabük'te görev yaptığım 21 ay içerisinde sevgiyi, dostluğu, paylaşımı doyasıya yaşadım. Birlik ve beraberlik ortamı içerisinde görev yaptığım bu dönemde bana destek olan tüm Karabüklülere ve onlara hizmet etmek için bana yardımcı olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Karabük halkı ve takım arkadaşlarımla birlikte, Devletimizin, Karabük Valisi olarak bize tevdi etmiş olduğu bu onurlu görevi yürütürken, yetki ve imkanlarımızı daima en doğru ve en iyi şekilde kullanmaya çalışarak, toplumu daha ileriye götürecek, bireyleri daha mutlu ve müreffeh kılacak yolları bulmaya çalıştık" dedi.

Görev ve hizmet aşkıyla tüm halkı kucaklayarak, hiçbir ayırım yapmaksızın sorunları çözmek için çalıştıklarını da kaydeden Vali Direkçi açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Hizmetleri gerçekleştirirken özverili, sabırlı, hoşgörülü, çalışkan mesai arkadaşlarımla devletin ve halkın birlikteliğinin güzel örneklerini verdik. Bilgilendirme imkanlarını artırmak, şeffaflık, katılımcılık yönetim felsefemizin önemli unsurları olmuştur. Bugün artık Karabük, stratejileri belirlenmiş, hedefleri yüksek, marka şehir olmak için heyecan duyan, müteşebbis ruhu her geçen gün güçlenen, proje üreten, vizyon sahibi bir kent konumuna gelmiştir.

Karabük'ün iyiliği, güzelliği için çalışan, başta Karabük halkı olmak üzere, milletvekillerimize, adli yargı mensuplarına, Vali Yardımcıları'na, Kaymakamlara, Emniyet ve Jandarma Teşkilatımızın fedakar çalışanlarına, Belediye Başkanlarımıza, tüm kamu görevlilerine, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Siyasi Partilerimize, mahalle ve köy muhtarlarımıza, tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Siz hemşehrilerimin beni bir Karabüklü olarak kabul etmeleri en büyük kazancım olacaktır. Şahsım ve ailem adına hepinize Allah'a ısmarladık diyor, şükran duygularımla en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Vali Can Direkçi veda ziyaretlerini de sürdürüyor. Yenice ilçesinde vatandaş ve daire müdürlerinin oluşturduğu uzun kuyrukla karşılanan Vali Direkçi burada ilçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığını ziyaret ederek veda etti. Ayrıca Valilik Toplantı Salonu'nda kentteki dernek başkanları ile köy ve mahalle muhtarlarını kabul eden Vali Direkçi, Eflani ilçesine giderek burada da veda ziyaretlerinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 11:17:38
Güncelleme :22 Temmuz 2008 Salı 11:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?