30
Mayıs
2024
Perşembe
SAFRANBOLU - KARABÜK

19 Mayıs bereketi

Tarihi evleri, hanları ve hamamları ile Dünya Miras Şehirleri arasında en iyi korunan ilk 20 şehir arasında yer alan Safranbolu'ya son 3 gün içinde yerli ve yabancı toplam 30 bin turist geldi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 3 günlük tatili fırsat bilen yerli turistler hafta sonunu yabancı turistlerle birlikte Safranbolu'da geçirdi.

Hedeflere ağır adımlarla değil hızlı adımlarla ulaşmaya başladıklarını söyleyen Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, "Safranbolu turizmine bahane verenlere bu turist akını güzel bir cevaptır. Her bir metrekaresinde birden fazla turist görmek mümkün. Bugün dünyadaki her bayrak altındaki insanları burada görmek çok güzel. Safranbolu denizi olan bir yer değil çok fazla eğlencesi olan yer değil. Ama tarihi mekanları çok güzel" dedi.

Safranbolu'nun tanıtımının bu yıl çok güzel yapıldığını anlatan Cebeci, şöyle konuştu: "Bunu hızlandırıp kültür turizmini yaygınlaştırmamız lazım. Eksiklerimizi her geçen gün azaltmamız gerekirken, artılarımızı yükseltmemiz gerekiyor. Safranbolu'ya gelen turistlere sunacağımız mamulleri iyi seçmemiz gerekiyor. Gelen turistlerden hala para kazanmıyoruz diyen esnaf varsa tezgahlarına iyi bakmalı. Turiste istedikleri mamulleri sundukları zaman esnaf kazanır, turistte istediğini bulduğu zaman memnun ayrılır bu şehirden"

Bu sene 700-800 bin turisti Safranbolu'ya kazandırmak hedefinde olduklarını da söyleyen Başkan Cebeci, şöyle konuştu: "Kentte yılda günü birlik turist girdisi 400 bin civarında, bunu 800'e çıkarma hedefindeyiz. Konaklama yapan sayımız 150 bin, bunu da en az iki misline çıkarmamız lazım. Burada temel sıkıntı hafta içi turizmini canlandırmamız lazım. Ama ben Safranbolu turizminin olağanüstü bir şey olmadığı takdirde daha iyi olacağını biliyorum. Bu bağlamda Safranbolu'nun tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu hafta sonu Safranbolu'da gerçekleşecek 3. Lezzetler Şenliği ile 50 ülkeden insan gelecek ve Safranbolu'yu konuşacak."

Hafta sonu misafirleri ile birlikte Safranbolu'yu gezen Karabük Valisi Can Direkçi ise, "Hafta sonu ve tatil günleri ağırlıklı, kültür, turizm çabaları hafta içerisinde de yaygınlaştırılmalı" dedi.

Direkçi ve eşi, üç günlük tatil nedeniyle ziyaretlerine gelen yakınlarını Safranbolu ilçesinin tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi. "Dünya markası bir kentte olması gereken ilgiyi görmekten çok memnunuz. Bunda da en büyük etken katıldığımız ulusal ve uluslararası fuarlar, Ankara'da billboard tanıtım kampanyaları ve medya etkinlikleri artarak devam edecek" diyen Direkçi, herkesi Safranbolu'yu görmeye, Dünya Kültür Miras listesinde bulunan bu özel şehirle birlikte gurur duymaya davet etti.

Hafta sonu ve tatil günleri ağırlıklı kültür turizmi çabalarının hafta içerisinde de yaygınlaştırılması gerektiğini anlatan Direkçi, sözlerine şöyle devam etti: "23-25 Mayıs 2008'de yapılacak 'Lezzetler Şenliği', 24 Mayıs'ta ikincisini kutlayacağımız Türk-Japon Dostluk Günü Safranbolu'daki hareketliliği artıracaktır. Özellikle kongre turizmi için yoğun çaba içerisindeyiz. Bu yoğunlukla birlikte artan bir takım alt yapı sorunları var trafik gibi. Bunlara belediye başkanımızla ortak çerçevede kalıcı çözümler oluşturacağız. İyi ki Safranbolu var. Kongre turizmi içerisinde Kültür Bakanlığı nezdinde çalışmalarımız devam ediyor ve orta vadede Safranbolu bir kongre merkezine kavuşacaktır."

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 17:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?