20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

97 üniversite öğrencisine burs

İstanbul'da faaliyet gösteren Karabüklüler Derneği İstanbul'da eğitim gören Karabüklü yaklaşık 97 öğrenciye verdiği burs ücretlerini Safranbolu'da düzenlenen törenle verdi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesi Okyanus Cafe'de düzenlenen törene AK Parti Karabük Milletvekili Mustafa Ünal ve Mehmet Ceylan, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, İstanbul Karabüklüler Derneği Başkan Yardımcısı ve AK Parti Safranbolu Belediye Başkan aday adayı Nejdet Aysoy ile burs alan öğrencilerle aileleri katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan İstanbul Karabüklüler Derneği Başkan Yardımcısı ve Safranbolu Belediye Başkan aday adayı Necdet Aksoy, 2006 yılından buyana İstanbul'daki üniversitelerde okuyan 97 Karabüklü öğrenciye burs yardımı yapıldığını söyledi.

Aksoy, "Karabüklü olup İstanbul'da eğitim gören 97 üniversite öğrencisine her ay 80 YTL burs parası ödüyoruz. Bu yılki törenimizin bir tanesini Safranbolu'da yaptık. Öğrencilerimize burada hem burs paralarını verdik hem de bu öğrencilerimizle toplantı yapma fırsatı bulduk. Öğrenci arkadaşlarımızla yaptığımız toplantı sonucunda lisan üstü eğitim ve akademik çalışmalarını Karabük Üniversitesi'nde yapmaları konusunda teşvik edildi. Ayrıca, yine bu öğrencilerimiz derneğimizin öncülüğünde Karabük ve Safranbolu'da stand açarak Karabük'teki üniversite sınavlarını kazanan öğrencilere tercihler konusunda rehberlik hizmeti verecekler" dedi.

İstanbul Karabüklüler Derneği Başkan Yardımcısı Necdet Aksoy, üniversite öğrencilerine verilen bu burs paraların İstanbul'daki Karabüklü işadamları tarafından finanse edildiğini de ifade ederek, törene katılan herkese teşekkür etti. AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Mehmet Ceylan ise, İstanbul Karabüklüler Derneği'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdir ettiklerini ifade ederek dernek yöneticilerine teşekkür ettiler.

Tören sonrası törene katılanlar tarafından 97 üniversite öğrencisine burs paraları takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 09:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?