26
Mayıs
2024
Pazar
SAFRANBOLU - KARABÜK

Aksoy kente döndü

Tarihi Kentler Birliği'nin 19-21 Haziran 2009 tarihlerinde Gaziantep’te düzenlediği "Tasarımdan Uygulamaya Koruma Süreci" başlıklı seminer ve 21-24 Haziran 2009 tarihinde Antalya’da gerçekleşen Türkiye Belediyeler Birliği toplantısına katılan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy kente döndü.


Makamında katıldığı toplantıları değerlendiren Başkan Aksoy, Tarihi Kentler Birliği’nin kurucularından birinin Safranbolu Belediyesi olduğunu belirterek, “Tarihi Kentler Birliği'nin kurucu üyeleri arasında yer alan belediyemiz, birlik tarafından düzenlenen etkinliklere, seminerlere ve toplantılara düzenli olarak katılmaktadır. Tarihi Kentler Birliğine katılan belediyelerin Safranbolu’ya hayranlıları son derece büyük olduğunu gördük. Gaziantep’te yapılan toplantıda öncelikle tasarım konusu ele alındı. Tasarımdan uygulamaya tarihi kentler anlatılarak iyi ilişkilerin devam kararı çıktı” dedi.


Gaziantep’teki Tarihi Kentler Birliği toplantısının ardından Antalya’da Pazar günü başlayan Türkiye Belediyeler Birliği toplantısına da katıldıklarını anlatan Başkan Aksoy, “Yoğun bir katılım yaşandı,Türkiye’nin her bölgesinden 2 bin 24 belediye toplantıya katıldı. İlk günkü toplantılarda İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, mahalli idareler genel müdürü, belediyeler birliğinin genel sekreteriyle ikili temaslarımız oldu. Son güne kadar bütün seminerleri tek, tek takip ederek burada verilen bilgileri Safranbolu’ya nasıl aktarabiliriz ve uygulayabiliriz şeklinde çok güzel çalışmalarımız oldu. Kısa dönem karı olarak bu toplantılarda ilk olarak özellikle mahalli idareler genel müdürümüzle Safranbolu Belediyesi’nin istihdamı konusunda çalışmalarımız oldu ve olumlu cevaplar aldık. AB fonlarına yönelik açılımları yöneten eski Sayıştay baş deneticisi Muhsin Altun ile uzun, uzun görüşmelerimiz oldu. AB fonlarından Safranbolu’muzun istifade etmesi ve projelerimizin hazırlanması noktasında çok güzel gelişmeler oldu. Muhsin Altun’u Safranbolu’muza davet ettik.İnşallah en kısa zamanda gelecekler. Bu bölgeden Safranbolu’muzdan AB’ne ulaştırılacak olan proje önerilerimizi başlıklar halinde görüşme şansı elde ettik. İnşallah Safranbolu’muza ilgilileri davet ederek daha geniş şekilde uygulama şansı bulabileceğimizi düşünüyorum.Yine Türkiye’nin her bölgesinden gelen belediye başkanlarına safran bolumuz tek, tek anlatılarak o belediye başkanlarımızın Safranbolu’ya ilgi ve alakalarını talep ettik. Bölgesinden ziyarete gidecek olan kültür ziyaretleri yapacak olan okulları başta olmak üzere Safranbolu’ya yönlendirmeleri Safranbolu’nun kültürel değerlerini nesilden nesile aktarabilmemiz için bu ziyaretleşmelerin çok önemli olduğu konusunda vurgular yaptık. İnanıyorum ki her iki ziyaretimiz her iki toplantı Safranbolu için hayırlara vesile olur. Böyle olacağını da şimdiden görüyorum ve Safranbolu’nun bu bölgelerde bu toplantılarda temsili noktasında çok önem verdiğimizi Safranbolu’nun geleceği için bu toplantıların çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Başarılı toplantılar oldu. Memleketimize geri dönmekten de oldukça memnunum .Böyle mübarek bir günün arifesinde Safranbolu’da tekrar hemşerilerimle beraber olmak onların dertleriyle dertleşmek ve sorunlarına çözüm bulma yönünde gayretlerimizi sergilemek bizleri oldukça memnun etti” diye kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?