18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

Altın Safran heyecanı başladı

Bu yıl onuncusu gerçekleştirilen Safranbolu 10. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

Köyiçi mevkiinde başlayan ve Misak-ı Milli Meydanı'nda son bulan kortej yürüyüşüne AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Cumhur Ünal, Karabük Valisi Nurullah Çakır ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aysoy, Kaymakam Gökhan Azcan ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Köyiçi mevkiinden başlayan kortej yürüyüşü önünde Yunanistan ile Güney Doğu ve Doğu Anadolu'dan gelen Diyarbakır, Şırnak ve Gaziantep halk oyunları ekiplerinin yanı sıra Aydın, Bursa Nilüfer ve Artvin halk oyunları ekipleri katıldı.

Kortej yürüyüşünde protokolün hemen önünde yürüyen Şehit ve Gaziler Derneği ile Diyarbakır Halk oyunları ekipleri korteje katılanlar tarafından hükümetin Demokratik Açılımı'na destek yorumlarına neden oldu. Yaklaşık 3 kilometrelik festival kortej yürüyüşü Misak-ı Milli Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Nejdet Aksoy açılış konuşmasında, 10'uncu Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde bugüne kadar getirenlere teşekkür ederek, "Bundan sonraki festivalin daha güzele ve iyiye ulaşabilmenin hedefi ile yürüyeceğini beyan ederim" dedi.

Konuşmanın ardından ilk olarak Yunanistan halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Ardından sırasıyla, Şırnak Cizre, Gaziantep, Diyarbakır, Aydın, Artvin ve Nilüfer halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Sergi açılışları ile devam eden festival etkinliğinde kentin değişik bölgelerinde festivale gelen geleneksel halk oyunları ekipleri tarafından gösteriler yapıldı.

Festival kapsamında Vali Nurullah Çakır tarafından saat 18.30'da Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Konuk Evi'nde açılış kokteyli gerçekleştirilecek. Festival aynı akşam saat 20.00'da Arslanlar Kültür Merkezi'ndeki açılış programı 10 yılıyla festival belgesel sunumu, açılış konuşmaları, festival meşalesinin yakılması, havai fişek gösterileri ve Kültür Bakanlığı ses sanatçıları konseri yer alacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 00:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?