19
Mayıs
2024
Pazar
SAFRANBOLU - KARABÜK

Bağlarlılardan köpek eylemi

MAHALLELİNİN HAYVAN İSYANI

Safranbolu ilçesinde, evinde 20'ye yakın hayvan besleyen Selmin Ören'e mahalleli tepki gösterdi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesi Bağlar Mahallesi'nde Selmin Ören isimli kadın evinde beslediği köpekler nedeniyle tepki gördü. Köpeklerden rahatsız olan mahalleli eylem yaptı. Mahallede 7 kişiyi köpeklerin ısırdığını belirten mahalleli, konunun çözülmesini istedi.

Selmin Örel, köpekleri beslemek için kendisinin ve annesinin kredi kartlarının limitlerini doldurduğunu belirterek, çıkmaz durumda olduğunu ve kimseden yardım isteyemediğini söyledi. Selmin Örel, hayvanlarının zararsız olduğunu, insanlardan destek beklerken bu davranışın kendisini çok üzdüğünü ifade etti. Uzun yıllar Almanya'da yaşadığını belirten Örel, şöyle konuştu: ''Ben yurt dışında eğitim aldım iç mimarım, bu mücadelemi sadece vicdanım için yapıyorum. Annemin emekli maaşıyla bu hayvanlara bakıyorum.

Bu insanlar utansın, beni ödüllendirmeleri gerekirken böyle yapıyorlar. Hayvanlarım ısırmak nedir bilmezdi. Mahalleli hayvanları taşladıkları için korkudan havlıyorlar. Bana iftira atıyorlar, iftiralardan vazgeçsinler."

Örel'in evinin önünde toplanarak mahalleden gitmesi için slogan atan mahalleli, yaklaşık 1.5 yıldır Örel'in evinde ve bahçesinde çok sayıda kedi ve köpek beslediğini ve sokağa saldığını söylediler. Bütün resmi kurumlara müracaat ettiklerini ancak bir çözüm bulamadıklarını savunan mahalle muhtarı Hasan Soykal, "Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Mahallede yedi kişiyi köpekler ısırdı hastanelik oldu. Kimse bize yardımcı olmuyor. Bu eve giren çıkan belli değil. Vali beyden yardım istiyoruz. Koku mahalleyi

sardı, köpekler sitelere saldırıyorlar" dedi.

Olay yerine gelen polislerin çabaları sonucu öfkeli mahalleli olaysız dağıldı.

MAHALLELİNİN HAYVAN İSYANI
MAHALLELİNİN HAYVAN İSYANI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 18:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?