26
Mayıs
2024
Pazar
SAFRANBOLU - KARABÜK

Belediye lüks aracını satıyor

Karabük’ün Safranbolu ilçe Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, makam aracı olarak kullanılan jeep’i satışa çıkardığı ve gelen para ile işçilere sosyal ödemelerini yapacaklarını söyledi.


Göreve geldikleri günden bu yana işçilerin maaş alacaklarını ödeyerek önemli bir noktaya getirdiklerini söyleyen Başkan Aksoy, “Safranbolu Belediyesine bir hizmet aracı satın aldık. Bu hizmet aracını Safranbolu Belediyesinin kasasından bir kuruş para çıkmadan aldık. Eski hizmet aracını da, yani jeep’imizi de satarak oradan gelen paranın tamamını işçilerimize olan sosyal ödemelerimizi yaparak onlara dağıtacağız. Ben seçim öncesinde, ‘Eğer işçilerimizin maaşını ödeme noktasında bir sıkıntıya düşersem o makam arabasını dahi satar halkımıza, işçimize o parayı öderim’ diye söz verdim. Dediğimiz gibi, geldiğimiz günden bu yana işçilerimizin maaş alacaklarını da ödeyerek önemli bir noktaya getirdik.

Şu anda da makam arabası ile ilgili geçmişteki jeep’i satış noktasında son aşamaya gelinmiş durumda satıldığı andan itibaren oradan gelecek paranın tamamını bir kuruşuna bile dokunmadan işçilerimizin geçmişten kalan ödemeleri için kullanacağız” dedi.


Yeni aracı hangi kaynakla aldığı konusuna da açıklık getiren Belediye Başkanı Necdet Aksoy, “Biz gelir gelmez, maaş ödemeleri ile ilgili promosyonla ilgili görüşmeler başlattık. 30 bin TL ile başlatmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, bütün Karabük ve Safranbolu da şubesi olan bankaları bir araya getirip, onlardan açık arttırma yapmalarını istedik. En son 90 bin TL ye çıkınca bankalar kenara çekildiler ve Halk Bankası ile görüşmelere devam ettik. Halk Bankası Genel Müdürlüğünde bu konu ile ilgili arkadaşlarımızın yoğun çalışmaları sonucunda 115 bin TL’ye 5 yıllık maaş protokol anlaşması imzaladık. Safranbolu Belediyesi tarihinde ilk kez çalışanlarımıza böyle bir promosyon ödemesi yaptık. Başbakanlık genelgesi doğrultusunda burada yapılacak olan ödemelerin yüzde 30’u Belediye ve personelimizin hizmetlerinde kullanılması mümkün, bu genelge doğrultusunda. Bizim oradan gelecek 30 bin TL’lik hizmet kaynağımızı, arkadaşlarımız değerlendirdiler. Müdürlerimiz işçilerimizin de gönül rızası çerçevesinde, eğer katılmak isteyen varsa bu parayı biraz daha yükseltip, Safranbolu Belediyesine güzel bir hizmet arabası katalım diye bir görüş ortaya çıktı. Kendileri bu konuda personellerimizle toplantılar yaparak, alınacak olan promosyon paralarından cüzi bir miktarı onların katkıları ile aracın alınmasını sağladılar. Ben personellerimizin çok olumlu baktığını görüyorum. Yapılan bu çalışmadan dolayı da personellerimizin çok takdirlerini görüyorum. Tabii bir takım hariçte olan insanların bu konuyu provoke etmeye yönelik çalışmalarının olduğunu da fark ediyorum. Biz Safranbolu Belediye personeli ve Başkanı olarak iç içe kaynaşmış durumdayız. Bu konuyu bazıları farklı noktalara çekme çabası içerisinde olabilirler. Ben bu tür çabaları yersiz olarak buluyorum. Halkımızın Safranbolu Belediyesine güveni oluşmuş durumdadır. Personelimizle büyük bir konsantrasyon ve birliktelik içerisinde hizmetlere odaklanmış durumdayız. Halkımıza hizmet konundaki aşk ve şevkimizi hız kesmeden sürdürelim diye düşünüyorum” diye kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 18:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?