19
Mayıs
2024
Pazar
SAFRANBOLU - KARABÜK

Belgesel Film Festivali başladı

Ramazan ayı dolayısıyla bu yıl bir ay ileri alınan Safranbolu 9. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.


Arslanlar mevkiinde başlayan ve Misak-ı Milli Meydanı'nda son bulan kortej yürüyüşüne Karabük Valisi Nurullah Çakır ve Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Misak-ı Milli Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı gösteri yaptı. Alan üzerine kurulan yöresel el sanatları sergisi açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışları, Taş Ev açılışı ile devam eden
festival etkinliğinde Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda "Tarihsel Bellek ve Sinema" konulu panel verildi.


Festival kapsamında Vali Nurullah Çakır tarafından saat 18.30'da Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Konuk Evinde açılış kokteyli gerçekleştirilecek. Kokteyle Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de katılacak.


Festival aynı akşam saat 19.30'da Arslanlar Kültür Merkezi'ndeki açılış programı havai fişek gösterileri, Asya rüzgarı 21 adıyla Japon grubu kimono gösterisi, Yunanistan ve Tataristan gösterileri yer alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 19:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?