27
Mayıs
2024
Pazertesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

Cebeci ile buraya kadar

Safranbolu ilçesi mevcut Belediye Başkanı Nihat Cebeci aday gösterilmedi.

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti tarafından Karabük'ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkan adayı olarak gösterilmeyen mevcut Başkan Nihat Cebeci basın toplantısı düzenleyerek, kimseye kırgın olmadığını belirtti.

Görev süresi boyunca belki esnaflıktan belki de mimarlık mesleğiyle her şeyin en iyisini ve en güzelini yapmaya çalıştıklarını belirten Cebeci, “Adalet ve Kalkınma Parti'mizin belirlemiş olduğu aday Necdet Aksoy kardeşimiz. Bizde 13 Kasım 2001'den bugünden sonraki güne kadar Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir numaralı üyesi, kurucu ilçe başkanı, belediye meclisi ve encümen üyeliği ve Belediye Başkanlığı gibi birçok görevlerde bulunduk ve 6.5 sene bu yüce ve kutsal görevi yaptık.

Görev sürem boyunca belki esnaflıktan gelen heyecan, belki mimarlık mesleğimizle her şeyin en iyisini ve en güzelini yapmaya çalıştık. Tabi zaman zaman sizlerle de karşı karşıya geldik. Bu her zaman şu gaye ile oldu, Safranbolu Belediye Başkanlığı yaptığımızı ilk günden beri biliyorduk. İlk günden beri nerede Belediye Başkanlığı yaptığımın farkındaydım. Korumanın başkenti, Dünya Miras Kenti Safranbolu ve dünyanın en iyi korununa bir kentinde başkanlık yaptığımın farkında olduğum için hiç kimseye gereksiz teşekkür yapmadık. Hiç kimsenin kapısını açmadık. Hiç kimsenin çantasını taşımadık. Bu tavrımızı Karabük siyasetinde çok konuşulur hale geldi. Bu tavrımızın bize doğuştan gelen bir tavır. 6.5 yıllık görev sürem içersinde hiç kimseye kırgın değilim. Herkese hakkımı helal ediyorum. Safranbolu halkının da hakkını helal etmesini temenni ediyorum. Tabi iftira-i boyutların cezasını, ceza bir mükafattır. Mükafatını da Yüce Allah mutlaka verecektir. Bu zaman süresi içersinde Safranbolu'da her şeyin en iyisini ve en güzelini yapmaya çalıştık. Keşke gönül isterdi ki herkes bizimle aynı heyecan içersinde olmuş olsaydı. Şahsımıza yönelik çalışmaları, enerjiyi keşke güzel Safranbolu'muz için harcamış olsalardı. Tabi biz her zaman şunu söyledik, biz başkanlığımızdan sonrada Safranbolu'da yaşayacağız. Herkese selam verebileceğimiz şekilde davrandık. Kapıdan kovdu dediler. Bazılarını kapıdan kovduğumuz oldu. Safranbolu'ya gelen bir Japon misyonerlik faaliyetleri için geldiği zaman kovduğumuz oldu. Olmadı değil. Eğer bunu savunuyorlarsa, savunsunlar durmasınlar.

Hiç kimsenin partisine, kılığına, kıyafetine, cinsiyetine bakmadan, eşti muamele etmeye çalıştık. Bu konuda müsterihim. Bütün bunlara rağmen de hatalarımız mutlaka olmuştur. Çünkü koltuğumuz öyle basit bir koltuk değildi. Koltuğun bize ağır gelmemesi için 6.5 yıl boyunca büyük gayretler gösterdik. Tabi halkımızdan kırdıklarımız varsa her zaman olduğu gibi özür dileriz ve haklarını helal etmelerini dileriz” dedi.

Safranbolu mevcut Belediye Başkanı Nihat cebeci, Dünya Miras Kenti Safranbolu'nun daha iyi idarecilere nasip olmasını temenni ettiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 18:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?