17
Mayıs
2024
Cuma
SAFRANBOLU - KARABÜK

Cinci Hanı'na turist ilgisi

Karabük’ün tarihi evleriyle ünlü Safranbolu İlçesi’nde 359 yıl önce yapılan Cinci Hanı’nı, bu yıl 7 bin 500 civarında turist ziyaret etti.

Safranbolu eşrafından Cinci Hoca olarak bilinen Hüseyin Efendi tarafından 1645’te baş mimar Kasım’a yaptırılan Cinci Hanı, yap-işlet-devret modeliyle özel bir firma tarafından yaklaşık 1 milyon 500 bin dolara restore ettirilerek yeniden turizme kazandırıldı. Temmuz ayında restorasyon çalışmalarının sona ermesinin ardından bölgeye gelen çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgi gösterdiği Cinci Hanı, Osmanlı mimarisinin en gelişmiş örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Cinci Hanı ortaklarından Pehlivan Baylan, UNESCO’nun Dünya Miras Kentleri Listesi’ndeki Safranbolu İlçesi’ne gelen turistlerin büyük çoğunluğunun gezdiği handaki 25 odada konaklama imkanı sunduklarını söyledi. Safranbolu’nun tarihi zenginliğinin gelişmesine önemli katkı sağlayan hanı gezen turistlere tarihi dokuya uygun dizayn edilmiş yemek ve dinlenme salonlarında hizmet verildiğini belirten Baylan, "Tarihi binada, modern dünyanın tüm ihtiyaçları karşılanabiliyor. Bölgeye yıl boyunca turist akın ettiğinden, hanı görmeye gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Cinci Hanı için Safranbolu’ya gelen yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler bile var. Bu da bölge turizminin gelişmesi açısından çok önemli’’ dedi.

KARABÜK (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 15:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?