16
Mayıs
2024
Perşembe
SAFRANBOLU - KARABÜK

Erer, DSİ'den yardım istedi

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, il merkezi ile Safranbolu ilçesini besleyen Karasu içme suyunda kireç oranının yüksek olmasından dolayı sorunu çözmeleri konusunda DSİ'den yardım istedi.

Erer, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, DSİ 23. Bölge Müdürlüğü'ne verilmek üzere yazılmış dilekçeyi katılımcılara okudu. DSİ 23. Bölge Müdürü Nihat Üstündağ'dan da yardım isteyen Erer, Karabük'ün 40 yıllık su sorununu gideren Karasu'nun sertlik oranının giderilmesi gerektiğini belirterek, "Karasu projesi Karabük ve Safranbolu'nun 40 yıllık su sorununu çözdü. Fakat, sudaki kireç oranının fazla olması kalorifer tesisatları, su boruları, evlerdeki elektronik araç ve gereçlerin bozulmasına neden oluyor. Suyun sertlik oranının çözülmesi noktasında, Karabük ve Safranbolu arasına şehir merkezi su arıtma tesisi kurulması gerekiyor" dedi.

DSİ 23. Bölge Müdürü Nihat Üstündağ ise, suyun sertlik oranı hakkında bilgi sahibi olduklarını belirterek, "DSİ'nin yanı sıra belediyelere görev düşüyor. Yapılacak olan tesis belli bir elektrik gücüyle çalışacağı için belediyelere ekstra yük getirecektir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 14:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?