1
Haziran
2024
Cumartesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

Görkemli festival

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen geleneksel Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali 09 -11 Eylül 2005 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin yaşandığı festivale yurt içinden ve yurt dışından da çok sayıda yabancı konuk katıldı.

Festival kortejinin geçiş töreniyle başlayan festivalin ilk gününde gün boyu çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Festivalin akşamki programı ise Açılış Kokteylinin ardından Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Safranbolu Halk Oyunları ekibinin sahne almasıyla başlayan gece, geleneksel Safranbolu Kına Gecesi gösterisiyle devam etti. Gecede bir konuşma yapan Vali Dr. Said Vakkas Gözlügöl, bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Altın Safran Belgesel Film Festivalinin güzel geçmesi temennisiyle festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından 6’ncı Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinin, festival açılış meşalesini Vali Dr. Said Vakkas Gözlügöl, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Hasan Bilir ve Ali Öğüten, Safranbolu Kaymakamı İzzettin Küçük ve Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci birlikte yaktı. Festival meşalesinin yakılmasının ardından Türk Dünyası Topluluğu sahne aldı ve geceye katılanlara hoş saatler geçirtti.

Festivalin ikinci ise Belgesel Film Yarışmasının ödülleri dağıtıldı. Akşam saatlerinde ise Selahattin Alpay ve Kamil Sönmez sahne aldı.

Festivalin üçüncü ve son gününde ise doğa gezisi ve çeşitli yarışmalar yapıldı. Akşamın final sahnesinde ise Tayfun Talipoğlu ve Bam Teli ekibi ile Kazakistan’ın ünlü sanatçısı Sipuluni Jolbaric yer aldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 12:51:59
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 12:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?