25
Mayıs
2024
Cumartesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

Gözyaşları sel oldu

RASTGELE ATEŞ AÇILMASI SONUCU ÖLEN ÇOCUK DEFNEDİLDİ

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, dün evlerinin önünde oynarken başına mermi isabet eden ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 4 yaşındaki Eda Nur Avcı toprağa verildi. Çocuğun babası Yusuf Avcı, ''Edalar solmasın diye bu işin peşini bırakmayacağım'' dedi.

Kızının cenazesini Ankara Adli Tıp Kurumu morgundan alarak Aşağıçiftlik Mahallesi Kurttepe mevkiindeki evlerine getiren Yusuf Avcı, evinin 100 metre ilerisinde tarlada çalışırken traktör römorkunun üzerinde iki çocuğun oynadığı sırada kızının yere düştüğünü ve hemen hastaneye kaldırdığını söyledi.

Tarlada çalıştığı sırada silah seslerinin geldiğini anlatan Avcı şöyle konuştu: ''Bunun sonucu böyle olmaması lazım. Eda'ların sönmemesi lazım. Benim kızım öldü. Kızım çok akıllı ve zekiydi. 'Büyüyünce öğretmen olacağım baba' derdi, 'Kardeşimde polis olacak' derdi. Ama olamadı. Merminin 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'ndan geldiğini tahmin ediyoruz. Komutanlığı kesinlikle suçlamıyorum ama oradan geldiğini tahmin ediyorum. Komutanlığında tedbirlerini alması gerekiyordu. Atış poligonunun güzergahı bize doğru değil diğer tarafa doğru olması gerekir. Bu işin peşini bırakmayacağım, Eda'ları soldurmayacağım.''

Cenazenin eve getirilişi sırasında anne Naciye Avcı, kızının bir tutam saçını istediğini, kızının üşüdüğünü, son bir defa daha görmek istediğini söyledi. Dün öğleden sonra Kurttepe mevkiinde, evlerinin önündeki traktör römorkunun üzerinde oynayan 4 yaşındaki Eda Nur Avcı'nın başına ''nereden geldiği belli olmayan mermi'' isabet etmişti. Ailesi ve komşuları tarafından Safranbolu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve ilk müdahalesinin ardından Karabük Devlet Hastanesi'ne sevk edilen kız çocuğu kurtarılamamıştı.

4 yaşındaki Eda Nur Avcı, kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine, Zonguldak 3. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, olayın gerçekleştiği iddia edilen 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu, Safranbolu İlçe Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, askeri personel ve küçük Eda Nur Avcı'nın yakınları ile ailesi katıldı.

RASTGELE ATEŞ AÇILMASI SONUCU ÖLEN ÇOCUK DEFNEDİLDİ
RASTGELE ATEŞ AÇILMASI SONUCU ÖLEN ÇOCUK DEFNEDİLDİ
RASTGELE ATEŞ AÇILMASI SONUCU ÖLEN ÇOCUK DEFNEDİLDİ
 
 
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 18:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?