15
Mayıs
2024
Çarşamba
SAFRANBOLU - KARABÜK

Hıdırlık Tepesi'ne turist akını

Karabük'ün Safranbolu ilçesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistler Hıdırlık Tepesi'ne uğrayıp tarihi bölgeyi kuşbakışı görmeden ayrılmıyorlar.

Restore edilerek Safranbolu Belediyesi tarafından işletmeye açılan Hıdırlık Tepesi'nde, gelen konuklara yöreye özgü Bağlar Gazozları, Safran Çayı ve diğer sıcak ve soğuk içeceklerin ikramları ile tanıtıcı broşür ve filmler veriliyor. Belediye tarafından gelen yabancı ve yerli turistlere anı defterine yazılar yazdırılıyor. Dünyanın birçok ülkesinden gelen turistler bu deftere, burada geçirdikleri zamanı aktarıyorlar.

Hıdırlık Tepesi görevlisi Ahmet Altundağ, "Buradan Safranbolu'yu izlemeye gelen dünyanın her yerinden insanlarımıza güler yüzlü ve tecrübeli personelimizle hizmet ediyoruz. Onlara tanıtıcı her türlü dökümanları ücretsiz olarak temin ediyoruz ve her türlü ikramı yapıyoruz. Bizim güler yüzlü sıcak yaklaşımlarımızı anı defterine not olarak yazıyorlar, bu da bizi onurlandırarak daha çok çalışmaya teşvik ediyor. Burası gerçekten çok önemli bir yer. Yazı yazmak için kalemi eline alan bir ülkenin vatandaşı, kendi ülkesinde çok ünlü olan televizyon yıldızlarının yazılarını bile görebiliyor. Biz burada Devlet Başkanları, Başbakanlar, Bakanlar, sanatçılar ağırlıyoruz ve ağırlamaya devam edeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 15:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?