20
Mayıs
2024
Pazertesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

Kömür satışlarına sıkı denetim

Karabük’ün Safranbolu İlçe Belediye Başkan Vekili Mehmet Adalar, kış aylarında artan hava kirliliğinin önlenmesi için 24 saat denetimlerin sürdüğünü söyledi.

Adalar, yaptığı açıklamada, Belediye Zabıta ekipleri tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının, site, apartman ve tüzel kişilerin kömür alımlarını, kazan yakma talimatlarına uyulup uyulmadığını ve ateşçilerin belgeli olup olmadıklarını 24 saat denetlediklerini belirtti.

İlçeye kalitesiz girişini önlediklerini kaydeden Adalar, "Mahalli Çevre Kurulu’nca belirlenen standartlara uygun kömür kullanımı için Karabük Belediyemizce ve Emniyet ekiplerimizle beraber Karabük ve Safranbolu girişlerini 24 saat kontrol altında tutarak ilçemize kalitesiz kömür girişini önledik. Yine mahalli çevre kurulunca ilçemizin meteorolojik verileri, topografik yapısı, rüzgarın hızının özellikle sabahları kuvvetli olması nedeniyle kalorifer kazanlarının yakış saatleri sabah 05.00 ile 07.00 arasında, resmi dairelerde ise 07.00 ile 08.00 arasında yakılmasına özen gösterilmesine ve tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel ve tüzel kişilere ait binalarda kalorifer kazanlarının yastıklama metodu uygulanarak gün boyu sürekli yanmasına dikkat ediliyor. Bu havayı hepimiz soluyoruz sağlığımız için kurallara uymayanları halkımızdan 153 Alo Zabıta’ya bildirmelerini rica ediyoruz" diye konuştu.

KARABÜK (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 09:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?