19
Mayıs
2024
Pazar
SAFRANBOLU - KARABÜK

Konak filminin çekimlerine başlandı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde çekimlerine başlanan "Konak" isimli gerilim filminin başrolünde 2008 Miss Globe Dünya Güzeli Arnavut Almeda Abazi, rol alıyor.


Öykü Yapımcılık şirketi tarafından hazırlanan Konak filminin çekimlerine Karabük'ün Safranbolu ilçesinde başlanıldı.

Yönetmenliğini Cem Akyoldaş, görüntü yönetmenliğini ise Taylan Sancaktar'ın yaptığı filmde, yola çıkan 7 gencin, 7 günahına 7 ceza anlatılıyor. İlk kez bir Türk filminde oynayan 2008 Miss Globe Dünya Güzeli Arnavut Almeda Abazi'nin yanı sıra filmde, Paşhan Yılmazel, Damla Debre, Sevil Uyar, Ogün Kaptanoğlu, Kerem Fırtına, Öykü Akay gibi genç oyuncular ile Melahat Abbasova, Kurtuluş
Şakirağaoğlu, Gökhan Çelebi gibi deneyimli oyuncular da sahne alıyor.

Film yapımcısı Gonca Elmas Akay, tarih dolu ve kültürel ağırlıkları nedeniyle Safranboluyu çok sevdiğini ve bu nedenle çekimleri burada yapmayı tercih ettiğini söyledi. Önemli bir gişe beklentisi ile çekildiğini vurgulayan Akay, "Evladımı nasıl büyütüp başarılı olması için emek verdiysem, bu filme de öyle emek verdim. Büyük hedeflerimiz var.

Bu filmde oynayan tüm genç oyuncularımıza güveniyorum. Bu filmin başarılı olacağına inanıyorum, aksi durumdan kaygılanmıyorum" dedi. Safranbolu görüntüleri ile filmin tam bir görsel şölene dönüştüğünü anlatan Akay, şöyle devam etti:
"Bu hizmetimle Safranbolu'nun hakkettiği yeri ve değeri bulmasını düşünüyorum. Tarihi dokusu insanı o kadar etkiliyor ki, ülkemizde bir çok genç belki buranın adını dahi bilmiyordur. Japonya'dan öğrenciler Dünya Miras şehirleri listesinde yer alan Safranbolu'yu ödev olarak ele alıyor ve her yıl binlerce öğrenci buraya gelirken, Türkiye'de ise bu görevi üslenen üniversitelerin olmaması bizi üzüyor. Her ne kadar gerilim filmi çeksek de, burada çok anlamlı mesajları da içeren bir film ortaya çıkacaktır."


Filmin ilk çekimlerinde Türkiye'de yaşayan Abazi'nin de uyum sorunu yaşamadığı gözlenirken, ekim ayına kadar filmin vizyona girmesi hedefleniyor.

İha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 15:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?