18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

Koruma amaçlı imar planı

SAFRANBOLU'DA KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, korumacılık sürdürülemezse Safranbolu'nun Anadolu'daki kasabalardan hiç farkı kalmayacağını söyledi.

Karabük'ün Dünyaca ünlü kenti Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Aksoy, koruma amaçlı imar planının, belediyeye ve şehre yön, hiza ve vizyon verdiğini ifade etti.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, koruma amaçlı imar planı ve yerleşim alan planını geniş bir perspektifle hazırladıklarını belirterek, "Trabzon'un Sürmene ilçesinde Kaymakam ve belediye başkanın daveti üzerine buraya gittim. Ellerinde bulunan yaklaşık 120 adet konağı restore etmek ve turizme kazandırmayı içeren bir proje hazırlamışlar ve bunu uygulama olarak da Safranbolu'nun kültürel, restorasyon, turizme açılma geçmişinden ve ileriye baktığı hedeflerden bahsettik. Burada Koruma Amaçlı İmar Planımızın hangi boyutları içerdiğini kimlerden destek aldığımız anlattık. Bir şehrin korumacılığını sürdürebilmesi için olmazsa olmazı Koruma Amaçlı İmar Planıdır. Her yapılan adım bir plan çerçevesinde, bir bütünselin parçaları olmasıdır. Bu süreçte öğrendim ki Beypazarı'nın daha koruma amaçlı bir imar planı da yok. İnsanlar bir şeyleri restore ediyor, bir şeyleri yapmayı çalışıyor ama bunlar birbirinden dağınık görüntü sergiliyor. Koruma Amaçlı İmar Planı hem belediyeye hem şehre bir yön verir bir hiza verir, vizyon verir. Biz Koruma Amaçlı İmar Planımızı ve yerleşim alan planımızı çok geniş bir perspektifle hazırladık. Şehrin ne olacağına karar veriyoruz, şehirde nasıl bu planla da görüş birliği hazırlıyoruz ve kurlumuzla bu geniş planımızı yaklaşık 4 aydan bu tarafa tartışıyoruz. Biz korumayı sürdüremezsek Safranbolu Anadolu'daki kasabalardan hiç farkı kalmaz. Koruma sürecini devam ettirirsek Safranbolu, Safranbolu olarak kalır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 17:37:02
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 20:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?