27
Mayıs
2024
Pazertesi
SAFRANBOLU - KARABÜK

Meclis ilk toplantısını yaptı

Safranbolu Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirildi. 9 AK Partili, 6 Cumhuriyet Halk Partisinden oluşan Belediye Meclisinin ilk toplantısı Safranbolu Belediyesi Meclis toplantısında Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Başkanlığında gerçekleştirildi.


Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, uyum içinde bir çalışma sergileneceğine inandığını söyledi. Başkan Aksoy, halkın iradesi sonrasında Safranbolu'da Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelerinin belirlendiğini kaydetti. Belediyeler kanunun ilgili maddesi uyarınca sırasıyla birinci ve ikinci başkan vekili, katip üyelikleri ve encümen seçimi gizli oy, açık tasnif yönetmiyle gerçekleştirildi. Meclisin iki genç üyesi Gökhan Sağlık, M.Serdar Bal geçici olarak katip üyeliklerine seçildi.

Yapılan oylamada Vedat Namal birinci Başkan vekilliğine seçilirken, Halil Aydın, ikinci Başkan vekilliğine getirildi. Hemen ardından iki asil katip üyeliği ve iki yedek katip üyeliği seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonrasında CHP'den M. Serdar Bal, AK Partiden Gökhan Sağlık asil katip üyeliklerine, yedek katip üyeliklerine ise AK Parti'den Mehmet Demirtaş ve Adem Karataş seçildi. Toplantıda 10 dakikalık kısa bir aradan sonra iki kişilik encümen üyesi seçimlerine geçildi. Yapılan oylamada Adem Karataş ve Vedat Namal encümen üyeliklerine seçildiler.


Safranbolu Belediye meclis toplantısında son olarak komisyon seçimlerine geçildi. Plan ve bütçe komisyonuna, Avni Avcı, Gökhan Sağlık, İsmail Özgürel, İmar komisyona ise Elif Hacıalioğlu, Vedat Namal, Ahmet Aygür , Cumhur Onkardeşler ve Mustafa Dikmen seçildiler.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 11:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?