16
Mayıs
2024
Perşembe
SAFRANBOLU - KARABÜK

Mektupla ek bina istedi

Karabük Valisi Can Direkçi, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ile çeşitli okullarda incelemelerde bulundu. 

İlk olarak Yunus Emre İlköğretim Okuluna giderek incelemelerde bulunan Karabük Valisi Can Direkçi, okul müdürü Osman Doğan'dan bilgiler aldı. Müdür Doğan, 1998 yılında meydana gelen kaymadan dolayı okulun kısa bir süre kapalı kaldığını, ancak 2000 yılında tekrar eğitime açıldığını söyleyerek, okulda 662 öğrencinin eğitim gördüğünü ve 6 öğretmene ihtiyaç duyduklarını belirtti. Doğan, tören alanındaki zemin probleminin giderilerek, okul salonlarının boyanmasını ve spor sahasının düzenlemesini istedi. Vali Can Direkçi, okul anı defterini de imzalarken, Okul Aile Birliğince hazırlanan ikramlardan yedi. 

Vali Can Direkçi daha sonra, Safranbolu İlçesi'nde bulunan Kirkille İlköğretim Okulu'na geçti. Direkçi, okulu ziyaret etmesinde 8. sınıf öğrencisi Fatma Esra Oktan'ın yazmış olduğu mektubun etken olduğunu belirterek, öğrenciden mektubunu okumasını istedi. Vali Direkçi'nin, öğrenci Oktan'ın okul binasına ek bina yapılması isteği üzerine, "Ek bina değil, yeni bir okul yapılmalı" sözü verince, velilerden büyük alkış aldı. Vali Can Direkçi burada yaptığı kısa konuşmada, "Ek derslikle olacak gibi görünmüyor. Yeni bir okul yapalım" dedi. Vali Can Direkçi daha sonra 119 adet kitabı öğrencilerin okuması için okul kütüphanesine verdi ve öğrencilere çikolata dağıttı. 

Binası 10 yıllığına kiralanan ve 4 yılı biten Safranbolu Sağlık Meslek Lisesi'ni de ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Can Direkçi ve beraberindeki heyet, Okul Müdürü Halil Ünal'dan bilgiler aldı. Direkçi, girdiği sınıflarda öğrencilere sorular sorarken, 100 temel eserden oluşan kitapları öğrencilere dağıttı. Safranbolu Sağlık Meslek Lisesi'nin en büyük sorununun kendi binası olmaması olduğunu söyleyen Direkçi, ayrıca okulun şehir merkezinden uzak olması nedeniyle ulaşım sıkıntı yaşandığını da belirtti. 

Direkçi, okul ziyaretini tamamladıktan sonra yaptığı açıklamada, "Fazla kiralama süreci olmadığı için Milli Eğitim Bakanlığı da okulun ihtiyaçları olan yatırımlara yetirli veya arzu edilen ödeneği gönderemiyor. Dolayısıyla bu konunun çözümlenmesi gerekiyor. Safranbolu merkezinde uygun görülen bir alan var. Bu alanın mülkiyet sorununu ya da uzun vadede kiralama sorununu çözebilirsek, ulaşım sorununda da gerekli tedbirleri alarak burayı güzel bir eğitim yuvası haline getirme imkanımız doğar. Olmazsa başka türlü çözümler ortaya koyacağız. Kimse endişe etmesin, üzerimize ne düşüyorsa yapmaya çalışacağız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 11:58:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?