26
Mayıs
2024
Pazar
SAFRANBOLU - KARABÜK

Minibüsçü esnafına müjde

5 BİN EVLER VE SAFRANBOLU MİNİBÜSÇÜLERİNİN HAT SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Karabük'ün Safranbolu ilçesi minibüsçüleri ile 5 Bin Evler Minibüsçülerin çift taraflı çalışmalarından dolayı yaklaşık 25 ay önce çıkan tartışmada Safranbolu minibüsçüler tarafından Safranbolu'ya sokulmayan 5 Bin Evler minibüsçüleri arasındaki hat sorunu çözüldü.

Yaklaşık 2 yıldır devam eden ve zaman zaman taşlı soplaı kavgalara neden olan minibüsçülerin hat sorununun 2 aylık bir ağır bir çalışma sonucunda tatlıya bağlandığı bildirildi. Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, Safranbolu ve 5 bine vler minibüsçülerinin 2 yılık sonunu gece gündüz ağır bir çalışma sonrasında ortak nokta bulunduğunu kaydetti. Karabacak, "2 yıldır Karabük ve Safranbolu minibüsçüleri arasında büyük bir sıkıntı vardı. Rahat çalışamıyorlardı ve rahat bir ortam yoktu. 2 aydan beri yoğun bir çalışma yaptık. Bizim için çok ağır bir çalışma oldu. Gece gündüz yoğun bir uğraş sonrası ortak bir nokta bulduk sonunda. Şuan çalışma şekillerini belirliyoruz. Yolcularımız kesinlikle mağdur olmayacak. Şuan Safranbolu ve 5 Bin Evler durakları kooperatif başkanlarının ve oda olarak bizim hazırlayacağımız bir protokol dahilinde çalışacaklar. Artık kimse sevinmesin kavga dövüş olmayacak. İnşallah Kurban Bayramı sonrası ortaklaşa çalışacaklar. 5 Bin Eevler ve Safranbolu halkına daha iyi hizmet vermiş olacağız" dedi.

Karabacak ayrıca açıklamasında, dorse ve kasaların genişliğinden dolayı araçların muayeneden geçemediğini ve bu sorunun da geçici olarak giderildiğini ifade ederek, "Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın'ın yaptığı bir çalışma sonucunda dorse ve kasa genişliği nedeni ile muayene sorunu aşıldı ve 1 yıl ertelendi. Muayene istasyonlarında kasa ve dorselerin iç hacim ölçüleri tutmasa bile bu bir yıl ötelendi. Sorunun giderilmesi için biz süre verilmesini istemiştik ve sağ olsun TÜV bunu olumlu karşıladı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 14:01:02
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 15:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?